Πολιτική

Υπουργείο Μεταφορών: Νέα προθεσμία για τη χορήγηση αδειών και πινακίδων σε μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα οχήματα Ο1

Το Υπουργείο Μεταφορών έδωσε νέα παράταση για τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων σε μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα οχήματα, κατηγορίας Ο1.

Παράταση έως τις 18 Δεκεμβρίου του 2023 για την απόκτηση αδειών κυκλοφορίας στα μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα οχήματα κατηγορίας Ο1, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκατασκευών, που δεν έχουν εφοδιαστεί με άδεια ρυμούλκησης έως τις 31/12/2022, χορηγείται με απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών.

Την Υπουργική Απόφαση υπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στα ανωτέρω οχήματα εκδίδεται άδεια κυκλοφορίας και χορηγούνται πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας διαφορετικό από αυτό του έλκοντος οχήματος και τίθενται σε κυκλοφορία ως ανεξάρτητα οχήματα, σύμφωνα με τις διατάξεις προβλέπονται στη σχετική ΥΑ.

Η απαραίτητη προϋπόθεση

Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για τη δυνατότητα κτήσης στοιχείων κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα ρυμουλκούμενα, είναι μεταξύ άλλων, η προσκόμιση Υπεύθυνης Δήλωσης από Μηχανολόγο Μηχανικό ή Τεχνολόγο Μηχανολόγο Μηχανικό, όπου θα δηλώνονται τα τεχνικά στοιχεία του ρυμουλκούμενου και θα βεβαιώνει ότι έχει ελέγξει το όχημα, το έκρινε τεχνικά άρτιο και κατάλληλο για κυκλοφορία, καθώς και ότι πληροί τους απαραίτητους όρους της ασφαλούς κυκλοφορίας, όπως αυτοί καθορίζονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Ευκαιρία να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες»

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε για το θέμα της παράτασης: «Δίνουμε την ευκαιρία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ρυμουλκούμενων οχημάτων να ρυθμίσουν την εκκρεμότητα με τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων που βρίσκονται στην κατοχή τους, με όρους που διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια».

Τι θα γίνει με τα ακινητοποιημένα τροχόσπιτα

Ταυτόχρονα, με Εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Παπαδόπουλος και σε συνέχεια πολλών ερωτημάτων που έχουν τεθεί σχετικά με την ακινησία ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων και τροχοσκηνών για τα οποία έχουν χορηγηθεί στοιχεία κυκλοφορίας, διευκρινίζεται ότι η σχετική διαδικασία θέσης σε ακινησία των ανωτέρω οχημάτων θα διενεργείται στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης θα προσκομίζει τη βεβαίωση για τη θέση σε ακινησία του τροχόσπιτου, που θα εκδίδει η Διεύθυνση Μεταφορών, στην αρμόδια ΔΟΥ, προκειμένου να απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το διάστημα της ακινησίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντιπαράθεση Στέφανου Κασσελάκη – Δημήτρη Μαρκόπουλου: «Για λάθος λέξη σε υπότιτλο ενός site απειλεί με μηνύσεις»
«Απίστευτος προπέτης ο Κασσελάκης, τη λέξη "business" την μπέρδεψε με "μίζες", χωρίς να ακούσει το απόσπασμα της ΕΡΤ έσπευσε να απειλήσει με μηνύσεις, προσοχή γιατί και εγώ κάνω αγωγές» τονίζει ο Δημήτρης Μαρκόπουλος
Στέφανος Κασσελάκης 3
Πρόεδρος Αρείου Πάγου σε δικηγορικούς συλλόγους: Γιατί δεν κινήσατε πειθαρχική διαδικασία κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου;
Έχει ήδη σταλεί στον πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό αναφορά «για τη διερεύνηση πειθαρχικής ευθύνης δικηγόρου» εκ μέρους της Πρωτοδίκη Βόλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 24