Επειδή το ψάρι είναι πολύ σημαντικό για τη διατροφή μας, σε εβδομαδιαία βάση, προσπαθούμε να εφευρίσκουμε διαφορετικούς τρόπους για να το μαγειρεύουμε στο σπίτι.
Η συνταγή αυτή με τα λαχανικά και τη σάλτσα ντομάτας, έχει πολλή νοστιμιά και ενδιαφέρον.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Έχει όμως και ευκολία, αφού, θέλει φιλέτα ψαριού, όπως μπακαλιάρο, που μπορούμε να πάρουμε κατεψυγμένα και να τα αφήσουμε να αποψυχθούν, με ησυχία στη συντήρηση του ψυγείου, όλο το βράδυ.
Αν και το πιάτο αυτό, στέκεται μόνο του, θα μπορούσατε να το συνοδεύσετε με ένα ρύζι ή σκορδόψωμο.
Θέλει ελάχιστη προετοιμασία, μέσα σε ένα σκεύος, δεν θέλει φούρνο και θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε 15 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φιλέτο ψαριού με λαχανικά και ντομάτα
Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε φέτες κομμένες κατά μήκος
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα (350 γραμμάρια) ψιλοκομμένες ντομάτες, με τον χυμό τους
- 1 φλιτζάνι λευκά μικρά μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά, κομμένες στη μέση.
- 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
- αλάτι – πιπέρι
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (αποψυγμένα)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμα.
Βάζουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια σε φέτες, να πάρουν χρώμα, χωρίς να ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και τους χυμούς από την κονσέρβα, τις ψιλοκομμένες ελιές, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει.
Απλώνουμε τα φιλέτα ψαριού πάνω από τα λαχανικά και σκεπάζουμε με λίγη σάλτσα το κάθε φιλέτο μπακαλιάρου.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
Μαγειρεύουμε για 8 – 10 λεπτά μέχρι το ψάρι να διαχωρίζεται, όταν το δοκιμάσουμε, με ένα πιρούνι.
Σηκώνουμε με φαρδιά σπάτουλα τα φιλέτα από το τηγάνι και τα σερβίρουμε με κουταλιές από τη σάλτσα, μαζί με λαχανικά.