Μαγειρική και tips

Συνταγή για ελαφριά μπιφτέκια γαλοπούλας με βρώμη και καρότο

Το ιδανικό μπιφτέκι για δίαιτα

Αν θέλετε να τρώτε πιο «καθαρά», πιο ελαφριά και να έχετε πάντα σωστή πρωτεΐνη έτοιμη για ψήσιμο, αυτή η συνταγή είναι η λύση.

Η γαλοπούλα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, αλλά υψηλή σε πρωτεΐνη.

Και η βρώμη είναι από τους υδατάνθρακες που διασπώνται με αργό ρυθμό και έτσι δεν αυξάνονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και δημιουργείται αίσθημα κορεσμού.

Το μυστικό για να ζυμωθεί ωραία σε μπιφτέκι, είναι να είναι πολύ κρύος ο κιμάς και να μπουν τα πλασμένα μπιφτέκια για μία ώρα τουλάχιστον, στο ψυγείο πριν τα ψήσετε.

Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα μπιφτέκια σε μεγάλη ποσότητα και να τα βάλετε στην κατάψυξη, με λαδόκολλα ενδιάμεσα.

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Υλικά:

  • 600 γρ. κιμάς γαλοπούλας
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 80 γρ. βρώμη – τριμμένη σαν αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τη βρώμη στο μούλτι να γίνει σαν αλεύρι.

Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, φροντίζοντας ο κιμάς γαλοπούλας να μπει πολύ κρύος, μόλις τον βγάλουμε από το ψυγείο.

Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.

Βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.

Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Μαγειρική και tips
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Μαγειρική και tips: Περισσότερα άρθρα