Αν θέλετε να τρώτε πιο «καθαρά», πιο ελαφριά και να έχετε πάντα σωστή πρωτεΐνη έτοιμη για ψήσιμο, αυτή η συνταγή είναι η λύση.
Η γαλοπούλα είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες, αλλά υψηλή σε πρωτεΐνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και η βρώμη είναι από τους υδατάνθρακες που διασπώνται με αργό ρυθμό και έτσι δεν αυξάνονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και δημιουργείται αίσθημα κορεσμού.
Το μυστικό για να ζυμωθεί ωραία σε μπιφτέκι, είναι να είναι πολύ κρύος ο κιμάς και να μπουν τα πλασμένα μπιφτέκια για μία ώρα τουλάχιστον, στο ψυγείο πριν τα ψήσετε.
Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα μπιφτέκια σε μεγάλη ποσότητα και να τα βάλετε στην κατάψυξη, με λαδόκολλα ενδιάμεσα.
Μπιφτέκια γαλοπούλας
Υλικά:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
- 600 γρ. κιμάς γαλοπούλας
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 καρότο ψιλοτριμμένο
- 80 γρ. βρώμη – τριμμένη σαν αλεύρι
- 1 αυγό
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τη βρώμη στο μούλτι να γίνει σαν αλεύρι.
Στρώνουμε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, φροντίζοντας ο κιμάς γαλοπούλας να μπει πολύ κρύος, μόλις τον βγάλουμε από το ψυγείο.
Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο στους 220°C.
Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 10 λεπτά από κάθε πλευρά.