Το σάντουιτς αυτό έχει όνομα. Λέγεται Marv ‘n’ Joe’s και είναι η απάντηση στις μεταμεσονύχτιες λιγούρες.
Σίγουρα αυτό το σάντουιτς, ξεκίνησε τη διαδρομή του, σε κάποια φοιτητική εστία, όπου οι ένοικοι έψαχναν τι να φάνε μέσα στη νύχτα και ενώ είχαν μόνο ψωμί, τυρί, βούτυρο και ντομάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα ψημένα ανοιχτά σάντουιτς, γκρατινάρονται στο γκρίλ και έτσι μοιάζουν πολύ με ατομικά πιτσάκια.
Σαφώς και μπορείτε να τα «φορτώσετε» με πεπερόνι ή κάποιο αλλαντικό.
Επίσης μπορείτε να αλείψετε το ψωμί, με σκορδοβούτυρο, αντί για απλό βούτυρο, ανακατεύοντας μέσα σε αυτό σκόρδο, αλάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανοιχτό σάντουιτς με τυρί και ντομάτα
Υλικά:
- 1 μεγάλη φέτα προζυμένιο ψωμί, κομμένη στη μέση, ή 2 μικρότερες φέτες
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 2 μεγάλες φέτες ντομάτας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 φέτες τυρί γραβιέρα ή κασέρι
- τριμμένη παρμεζάνα, κατά βούληση
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το γκριλ, με μέτρια θερμοκρασία.
Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί. Αλείφουμε με βούτυρο.
Προσθέτουμε μια φέτα ντομάτας σε κάθε κομμάτι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Βάζουμε τη γραβιέρα πάνω από κάθε φέτα ντομάτας και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.