Η κοτοσαλάτα έχει πάντα μεγάλο σουξέ, στα τραπέζια και στα μπουφέ.
Μπορεί να σερβιριστεί σκέτη ως σαλάτα, με κράκερς ή ψημένα ψωμάκια αλλά και ως γέμιση σε βολ – ο – βαν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εννοείται ότι φτιάχνει φανταστικά σάντουιτς, σε τραγανή μπαγκέτα ή αραβική πίτα.
Μπορείτε να την φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα και να γίνει ακόμη καλύτερη η γεύση της.
Μία προσθήκη που σας προτείνω, είναι ρίξετε λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, στην επιφάνεια, στο παρά 5 του σερβιρίσματος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κοτοσαλάτα
Υλικά:
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλο, βρασμένο
- 200 γρ. καλαμπόκι
- 150 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. γιαούρτι ελαφρύ στραγγιστό
- 2 καρότα ψιλότριμμένα
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (άσπρο και πράσινο μέρος)
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι – πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε λίγη ώρα στο ψυγείο για να σερβίρουμε δροσερή.