Tasteit

Συνταγή για εύκολα σπανακοτυροπιτάκια φούρνου σαν μικρά ψωμάκια

Ιδανικά για το σχολείο

Το κολατσιό των παιδιών, για το σχολείο, είναι μεγάλη σπαζοκεφαλιά.

Πρέπει να είναι νόστιμο, να είναι υγιεινό, να είναι σπιτικό και να είναι εύκολο να το φτιάξουμε.

Και το κυριότερο να το φάνε τα παιδιά και να μην καταλήξει σε κάποιο κάδο, στο προαύλιο.

Εγώ λοιπόν, σας προτείνω να φτιάξετε αυτά τα ψωμο-πιτάκια με σπανάκι, που είναι το «θρεπτικά», ενδεδειγμένο.

Αλλά εσείς, καμιά φορά, μπορεί να θέλετε να βάλετε ψιλοκομμένο λουκανικάκι ή κίτρινα τυράκια. Αυτοσχεδιάστε ελεύθερα.

Εύκολα σπανακοτυροπιτάκια φούρνου

Υλικά:

  • 1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
  • 1 νεροπότηρο πλήρες γάλα
  • 200 γρ. σπανάκι ( φύλλα ψιλοκομμένα )
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. τριμμένη φέτα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σουσάμι για επικάλυψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αρχίζοντας με τα υγρά, συνεχίζοντας με το τυρί και το σπανάκι, για να φτιάξουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Πλάθουμε σε μπαλάκια, περίπου, 40 γραμμαρίων, σαν κεφτέδες και τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20-30´, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου μας, μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Συνταγή για μεξικάνικη στραπατσάδα
Αυτή η μεξικάνικη εκδοχή, είναι ελαφρώς καυτερή και μπορείτε να τη «φουντώσετε» περισσότερο, επιλέγοντας πιπεριές serrano αντί για τις ήπιες jalapenos
Μεξικάνικη στραπατσάδα