Tasteit

Συνταγή για καροτόσουπα βελουτέ με τζίντζερ

Θεραπευτικό φαγητό

Αυτή η καροτόσουπα με τζίντζερ είναι ένα πιάτο γεμάτο αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Παράλληλα είναι ένα αναζωογονητικό πιάτο που συνδυάζει την γλυκύτητα και την κρεμώδη υφή του καρότου με την πικάντικη επίγευση του τζίντζερ.

Ο χυμός λεμονιού δίνει μια διακριτική οξύτητα και ζωντάνια και ενισχύει τα υπόλοιπα θρεπτικά οφέλη.

Η απλή και γρήγορη προετοιμασία, κάνει αυτή τη σούπα ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό βραδινό γεύμα.

Η σούπα αυτή είναι ιδιαίτερα αρωματική, ζεσταίνει το σώμα, ξυπνώντας τις αισθήσεις.

Καροτόσουπα με τζίντζερ

Υλικά:

  • 4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • χυμό από μισό λεμόνι (ή περισσότερο αν σας αρέσει το ξινό)

Για το σερβίρισμα:

1 κ.σ. γιαούρτι
κούκουρμα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές.

Προσθέτουμε το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ώστε να απελευθερώσει τα αρώματά του.

Ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας τα να σοταριστούν για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μόλις τα καρότα μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά), αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.

Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τσεκάρουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε ζεστή, γαρνιρισμένη με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο κουρκουμά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα