Αυτή η καροτόσουπα με τζίντζερ είναι ένα πιάτο γεμάτο αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Παράλληλα είναι ένα αναζωογονητικό πιάτο που συνδυάζει την γλυκύτητα και την κρεμώδη υφή του καρότου με την πικάντικη επίγευση του τζίντζερ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο χυμός λεμονιού δίνει μια διακριτική οξύτητα και ζωντάνια και ενισχύει τα υπόλοιπα θρεπτικά οφέλη.
Η απλή και γρήγορη προετοιμασία, κάνει αυτή τη σούπα ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό βραδινό γεύμα.
Η σούπα αυτή είναι ιδιαίτερα αρωματική, ζεσταίνει το σώμα, ξυπνώντας τις αισθήσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καροτόσουπα με τζίντζερ
Υλικά:
- 4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- χυμό από μισό λεμόνι (ή περισσότερο αν σας αρέσει το ξινό)
Για το σερβίρισμα:
1 κ.σ. γιαούρτι
κούκουρμα σε σκόνη
Εκτέλεση:
Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές.
Προσθέτουμε το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ώστε να απελευθερώσει τα αρώματά του.
Ρίχνουμε τα καρότα και ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας τα να σοταριστούν για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μόλις τα καρότα μαλακώσουν (περίπου 20 λεπτά), αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πολτοποιούμε τη σούπα στο μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τσεκάρουμε τα καρυκεύματα.
Σερβίρουμε ζεστή, γαρνιρισμένη με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγο κουρκουμά.