Tasteit

Συνταγή για κομπόστα ξινόμηλο χωρίς ζάχαρη

Διατηρούνται στο ψυγείο

Επειδή θα μας πιάσει, μέσα στην ημέρα η επιθυμία για γλυκό, είναι καλό να έχουμε έτοιμο κάτι που μπορούμε να επιλέξουμε και να μην μετανιώσουμε μετά.

Τα φρούτα που έχουμε επεξεργαστεί για να τα διατηρήσουμε, είναι μια καλή η ιδέα για τις «υπογλυκαιμίες», ειδικά με λίγο γιαούρτι.

Μάλιστα όταν στα φρούτα δεν προσθέτουμε καθόλου ζάχαρη, τότε παραμένουν ωφέλιμα και αθώα.

Το μυστικό για τη διατήρηση του φρούτου κομπόστα, είναι να φυλαχθεί στο ψυγείο.

Και ακόμη καλύτερα σε μπωλ που κλείνει αεροστεγώς, με καπάκι, ώστε να διατηρηθεί για αρκετές μέρες σε σωστή κατάσταση.

Κομπόστα πράσινο μήλο

Υλικά:

  • 10 ξινόμηλα (ξεφλουδισμένα, κομμένα σε κομμάτια)
  • 1 λίτρο νερό + 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσινα μήλα, στα τέσσερα.

Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το νερό, που πρέπει να σκεπάζει τα μήλα και το εκχύλισμα βανίλιας, σε δυνατή φωτιά.

Μόλις αρχίσει να βράζει σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε μέσα τα μήλα, για ώρες μέχρι να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μπωλ με καπάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο

Σερβίρουμε τα ξινόμηλα κομπόστα, με κανέλα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί
Η Κρήτη παρουσιάζει τη σύγχρονη οινική της ταυτότητα μέσα από τα ΟιΝοτικά PRO 2025, μια διοργάνωση που φέρνει τους κορυφαίους Κρητικούς οινοποιούς κοντά στους επαγγελματίες της γαστρονομίας και του κρασιού στην Αθήνα
ΟιΝοτικά PRO 2025: η Κρήτη στην Αθήνα μέσα από ένα ταξίδι στη γεύση, στη γνώση και στο κρασί