Tasteit

Συνταγή για παραδοσιακούς κολοκυθοκεφτέδες χωρίς τηγάνισμα, στον φούρνο

Ένα τζατζίκι τους ταιριάζει πολύ

Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι από τους κορυφαίους μεζέδες.

Συμπεριλαμβάνονται, σχεδόν πάντα, στα «πρώτα» που παραγγέλνουμε όταν πάμε στην ταβέρνα.

Συνήθως συνοδεύονται από σως γιαουρτιού με λίγο ξύσμα λεμονιού ή παραδοσιακό τζατζίκι.

Είναι πραγματικά εύκολο να τους φτιάξουμε στο σπίτι, με ένα απλό ανακάτεμα των υλικών και καλό στύψιμο στο κολοκύθι, να μην «νερώσει» το μείγμα.

Εννοείται ότι μπορούμε να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά γίνονται πολύ ωραίοι και πιο υγιεινοί, όταν τους ψήνουμε χωρίς κόπο στον φούρνο.

Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 10 κλωναράκια δυόσμο
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • φρυγανιά για το πανάρισμα

Εκτέλεση:

Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη.

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ύστερα τα πατάμε και τα πιέζουμε να βγάλουμε τα νερά τους και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το χέρι, να ενσωματωθεί.

Αν το μείγμα μας δεν έχει σφιχτή σύσταση, για να πλάσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τότε προσθέτουμε κουταλιά – κουταλιά της σούπας, περισσότερο αλεύρι.

Όταν το φέρουμε την επιθυμητή πυκνότητα, παίρνουμε με λαδωμένα χέρια, μια κουταλιά, πλάθουμε σε σχήμα στρογγυλό και ελαφρώς πλακέ.

Τους περνάμε από τη φρυγανιά και τους τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά.

Το τζατζίκι ή μία σάλτσα γιαουρτιού, τους ταιριάζει πολύ για το σερβίρισμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
7o Culinary Journeys στο Daios Cove: Στην Κρήτη δίνουν ραντεβού οι κορυφαίοι μισελενάτοι chefs
Με ένα εντυπωσιακό ένα line up επιδραστικών και καινοτόμων δημιουργών της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής το Daios Cove, αναδεικνύει και φέτος τα Culinary Journeys σε μια πραγματική γιορτή καινοτομίας και δημιουργικότητας που οδηγεί τους επισκέπτες σε μία συναρπαστική διαδρομή γευστικών εμπειριών
Daios Cove