Tasteit

Συνταγή για σαλάτα με ζουμερό φιλέτο πάπιας σε σάλτσα πορτοκάλι και λάιμ

Μια γαλλική συνταγή στην Ασία

Με αυτή τη σαλάτα πάμε να προσαρμόσουμε μία κλασική γαλλική συνταγή, σε ασιατικό πλαίσιο.

Η διάσημη «πάπια πορτοκάλι», «βαφτίζεται» σε fish sauce και σησαμέλαιο και αποκτά ασιατικό ύφος.

Η σαλάτα αυτή γίνεται και με φιλέτο μοσχάρι, το γνωστό Καντονέζικο μοσχάρι.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε πάπια, μπορείτε να αντικαταστήσετε με απλό κοτόπουλο.

Αυτό το πιάτο, αν σερβιριστεί με πιτάκια, θα γίνει ένα υπέροχο ορεκτικό.

Σαλάτα με πικάντικο φιλέτο πάπιας

Υλικά:

  • 1 στήθος πάπιας (2 φιλέτα με το δέρμα)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • χυμό από 1/2 λάιμ
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 φρέσκια κόκκινη πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη)
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ (τριμμένο)
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 100 γρ. φύλλα baby σπανάκι

Εκτέλεση:

Ψήστε στη σχάρα ή στο τηγάνι τα φιλέτα πάπιας — με το δέρμα προς τα κάτω — μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν ζουμερή ροζ απόχρωση.

Βγάζουμε την πάπια και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ και πορτοκαλιού, το τσίλι, το τζίντζερ και το σησαμέλαιο.

Ρίχνουμε στο μπολ τυχόν ζουμιά που έχει βγάλει η πάπια και στη συνέχεια κόβουμε το κρέας, διαγώνια, σε λεπτές φέτες.

Ανακατεύουμε την πάπια στη σάλτσα και σερβίρουμε ανακατεμένα με τα φύλλα σπανακιού ραντίζοντας με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Wine Tuesdays στο Gallina
Στο Κουκάκι, το μητροπολιτικό wine restaurant που τάραξε τα νερά της γαστρονομίας, αναδεικνύει κάθε Τρίτη τον κόσμο του κρασιού
Wine Tuesdays στο Gallina