Tasteit

Συνταγή για σπιτικές μπάρες με μέλι βρώμη ταχίνι και σοκολάτα

Και φιστίκια

Οι μπάρες έχουν κατακτήσει το προφίλ του υγιεινού γλυκίσματος, που μας χορταίνει και μας δίνει ενέργεια.

Αν μάλιστα τις φτιάξουμε στο σπίτι με αγνά υλικά και ελεγχόμενη γλυκύτητα και γλουτένη, τότε «λαμβάνουν» ακόμη περισσότερους πόντους.

Με βασικά υλικά το μέλι, τη βρώμη, το ταχίνι και λίγη μαύρη σοκολάτα, που μπορεί να είναι και χωρίς ζάχαρη, είναι ιδανικές για όλους.

Αν πάλι επιθυμείτε μερικές αντικαταστάσεις υλικών, ώστε να κρατήσετε πιο κάτω τον γλυκαιμικό δείκτη, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με σιρόπι αγαύης.

Όσο για τον έλεγχο της γλουτένης, έχει ήδη γίνει με την επιλογή της βρώμης, ενώ αν θέλουμε περισσότερες φυτικές ίνες, πάμε για πίτουρο βρώμης, εναλλακτικά.

Μπάρες με μέλι βρώμη ταχίνι και σοκολάτα

Υλικά:

  • 200 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 200 γρ. βρώμη
  • 100 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 50 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. φιστίκια χοντροκομμένα
  • πρέζα αλάτι ή λίγες νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ενώνουμε το μέλι, το ταχίνι, τις νιφάδες βρώμης και πλάθουμε πάρα πολύ καλά.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και βάζουμε το μείγμα, πιέζοντας να πάει παντού ομοιόμορφα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας ή την κουβερτούρα με stevia και λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1–2 λεπτά στα 800 Watt, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύουμε μέσα το φυστικοβούτυρο και τα ψιλοκομμένα φιστίκια

Ρίχνουμε τη σοκολάτα και το φιστίκι, πάνω από τη βάση βρώμης και χτυπάμε ελαφρά την φόρμα να πάει σε όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με το αλάτι και καλύπτουμε την φόρμα με μεμβράνη και βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο.

Σηκώνουμε τη λαδόκολλα, βγάζουμε από την φόρμα, κόβουμε μακρόστενες μπάρες και σερβίρουμε.

Φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα