Tasteit

Συνταγή για βλήτα μαγειρευτά με πατάτες και άνηθο

Τα χόρτα του καλοκαιριού

Την περασμένη εβδομάδα βρήκα βλήτα στην αγορά και η χαρά μου ήταν μεγάλη και διπλή.

Πρώτον, γιατί είχε έρθει για όλους, αλλά κυρίως για μένα, επίσημα το καλοκαίρι, αφού τα βλήτα είναι η αγαπημένη μου σαλάτα, αυτή την εποχή και μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τα πράσινα, φυλλώδη χόρτα, που αντέχουν στην έντονη ζέστη, δεν έχουν δύσκολο καθάρισμα και αξιοποιούνται σε πολλές συνταγές.

Τα παλιά χρόνια τα έβραζαν με άλλα λαχανικά της εποχής, όπως τα φασολάκια και τα κολοκύθια.

Πλέον όμως, μπορούμε να φτιάξουμε πλήρη γεύματα με τα βλήτα, και να σερβίρουμε διαφορετικά, θρεπτικά και νόστιμα πιάτα.

Βλήτα μαγειρευτά με πατάτες και άνηθο

Υλικά:

  • 1 κιλό βλίτα φρέσκα, καθαρισμένα και πλυμένα
  • 3-4 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, να μαλακώσει.

Ρίχνουμε τις πατάτες και να σοταριστούν, λίγα λεπτά μαζί με το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε και τη ντομάτα ψιλοκομμένη.

Βάζουμε στην κατσαρόλα και τα βλήτα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό, καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν, σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το φαγητό να χυλώσει, ελαφρά (όχι περισσότερο από 15 λεπτά).

Προς το τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι, πιπέρι, και κουνάμε την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, με φρέσκο ψωμί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs