Όλοι, μα όλοι αγαπούν το τραγανό κοτόπουλο. Με αυτή την κλασική 80’s συνταγή θα το αγαπήσετε περισσότερο.
Η τραγανή κρούστα με χονδροτριμμένες νιφάδες καλαμποκιού, κάνει τη διαφορά και δίνει τέλεια υφή σε κάθε μπουκιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παράλληλα, επειδή αυτές οι λωρίδες από φιλέτο κοτόπουλο δεν θα τηγανιστούν, αλλά θα ψηθούν στον φούρνο, το πιάτο είναι ελεγχόμενο σε λιπαρά.
Επιπλέον, ο χαμηλός υδατάνθρακας από το καλαμπόκι, απενοχοποιεί αυτή τη νοστιμιά, ακόμη περισσότερο.
Τα καλομποκένια strips κοτόπουλου, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, ειδικά αν συμπεριλαμβάνονται παιδιά και βέβαια, είναι ιδανικά για τον μπουφέ του παιδικού πάρτι. Αυξάνετε τις ποσότητες, κάνοντας τον πολλαπλασιασμό. Τα παρακάτω υλικά είναι για 2-3 άτομα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραγανό κοτόπουλο με κορν φλέικς
Υλικά:
- 2-3 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκκαλο) κομμένα σε φαρδιές λωρίδες
- 1 φλιτζάνι κορν φλέικς σπασμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- σπρέι λαδιού για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες.
Σπάμε σε σακούλα τροφίμων, που κλείνει αεροστεγώς, τα κορν φλέικς, πατώντας τα με το χέρι μας ή με τον πλάστη.
Ανακατεύουμε το αυγό με το γιαούρτι, σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα σπασμένα κορν φλέικς με την πάπρικα, το πιπέρι, το αλάτι και το σκόρδο.
Βουτάμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μείγμα με το αυγό και στη συνέχεια τα περνάμε από τα κορν φλέικς, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν πάνω στο κοτόπουλο.
Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Για έξτρα τραγανή υφή, ψεκάζουμε, ελαφρά με λάδι, πριν το ψήσιμο.