Tasteit

Ζαμπονοτυρόπιτα στην τοστιέρα με τορτίγια

Τρως σε 15'

Ποιος είναι ο λόγος που όλοι οι σεφ και οι μεγάλοι μάγειρες, όταν είναι να μαγειρέψουν, μόνο, για τον εαυτό τους, αρκούνται απλώς, να πετάξουν, ένα τοστ στην τοστιέρα;

Η κούραση, η πείνα και η ανάγκη για γρήγορο φαγητό.

Για τον ίδιο λόγο, φοιτητές, πολυάσχολοι εργαζόμενοι, μαμάδες, έφηβοι και εκείνοι που απλώς θέλουν να φάνε κάτι σε λίγα λεπτά, αναζητούν συνταγές, νόστιμες και γρήγορες.

Οι πίτες στην τοστιέρα, είναι trend και ανάλογα με την διαχείριση που θα τους κάνουμε μπορούν να σερβιριστούν, όλες τις ώρες της ημέρας.

Μπορούμε να τις σερβίρουμε σε λίγα λεπτά στο τραπέζι του brunch με λίγη πράσινη σαλάτα, όπως προτείνω να κάνετε με αυτή τη ζαμπονοτυρόπιτα express.

Γρήγορη ζαμπονοτυρόπιτα

Υλικά: 

  • 2 τορτίγιες
  • 1 αυγό
  • 50 ml. γάλα
  • αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
  • 100 γρ. κασέρι σε κυβάκια
  • 100 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις τορτίγιες σαν ταλιατέλες.

Σε μπολάκι ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και τα καρυκεύματα

Ρίχνουμε στο μείγμα του αυγού τη ρίγανη, το ζαμπόν και το τυρί

Προσθέτουμε και τις τορτίγιες και ανακατεύουμε να βραχούν από το μείγμα.

Ζεσταίνουμε την τοστιέρα

Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, και τοποθετούμε στο κέντρο το μείγμα, δίνοντας του τετράγωνο σχήμα, με σπάτουλα σιλικόνης. 

Κλείνουμε σε «φακελάκι» και το ψήνουμε στην τοστιέρα για 15΄.

Σερβίρουμε λίγη κέτσαπ και πράσινη σαλάτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Tasteit: Περισσότερα άρθρα
Οι γιορτινές έξοδοι στην Αθήνα: πού θα βγούμε αυτές τις ημέρες
Από το κέντρο μέχρι την Αθηναϊκή Ριβιέρα, εστιατόρια και χώροι της πόλης μπαίνουν σε γιορτινό ρυθμό με συγκεκριμένα μενού, ρεβεγιόν, brunch και μουσικές βραδιές που δίνουν λόγο να βγεις και να περάσεις καλά
Friends celebrating Christmas or New Year eve party with Bengal lights and champagne.