Αυτή είναι μια γρήγορη εκδοχή του κλασικού γαλλικού πιάτου, poulet a l’estragon και μια άμεση υπενθύμιση του βάθους της γαλλικής μαγειρικής.
Το κοτόπουλο παραμένει τρυφερό χάρις στο ποσάρισμα στην αρχή και γεμάτο ντελικάτα αρώματα από το φρέσκο εστραγκόν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το κρασί και το «ντύσιμο» με πλούσια, απαλή, κρέμα, δίνουν αυτή τη νοσταλγική και έντονη, γοητεία του γαλλικού μπιστρό.
Μπορούμε να σερβίρουμε με στρογγυλά πράσινα φασολάκια ή σπαράγγια, ή βραστές baby πατάτες.
Ένα βουτυράτο πιλάφι, θα ταίριαζε, επίσης, πολύ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Poulet a l’estragon
Υλικά:
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο με μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 2 χοντρά ή 4 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (χωρίς πέτσα και κόκαλα)
- 80 ml λευκό κρασί
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινού αλατιού
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- λευκό πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν, συν περισσότερο για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι με το πολτοποιημένο σκόρδο, σε ένα τηγάνι ή σοτέζα, όπου θα χωράνε άνετα τα φιλέτα κοτόπουλου.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το εστραγκόν, για λίγα λεπτά.
Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο τηγάνι, για 5 λεπτά, να πάρουν χρώμα.
Αν τα φρέσκα κρεμμυδάκια αρχίσουν να καίγονται, ξύνουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κάτσουν πάνω στα κομμάτια κοτόπουλου.
Γυρίζουμε τα στήθη και ρίχνουμε το λευκό κρασί, αφήνοντας να πάει βράση και μετά προσθέτουμε το αλάτι.
Βάζουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα κρατάμε ζεστά.
Βράζουμε το υπόλοιπο υγρό, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λευκό πιπέρι, και ψιλοκομμένο εστραγκόν.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα στήθη κοτόπουλου και σερβίρουμε.