Χωρίς κατηγορία

Superleague: Καταγράφει τις οικονομικές συνέπειες από τον κορονοϊό

H Superleague έδωσε επίσημη ενημέρωση για το Working Group που μελετά τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό και όχι την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Όπως επισημαίνεται από τη Superleague, θεμελιώδης στόχος του Working Group είναι η η καταγραφή των νέων πρωτόγνωρων δεδομένων, η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων και η σύνταξη προτάσεων τις οποίες θα αξιολογήσει το Δ.Σ. της Λίγκας το συντομότερο δυνατόν..

Μάλιστα, τονίζεται πως το working group έδωσε εντολή προς διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών που τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν ήδη επιφέρει και ενδέχεται να επιφέρουν στο μέλλον, στην οικονομία του πρωταθλήματος της Supeleague και των ΠΑΕ.

Η σχετική ενημέρωση

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Super League, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου, δημιουργήθηκε άμεσα ομάδα εργασίας (working group), με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, καθώς και της νομικής και οικονομικής υπηρεσίας της Super League, με αντικείμενο την επεξεργασία των δεδομένων που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στο πρωτάθλημα της Super League.

  1. Ήδη από την επομένη της τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ., δηλαδή στις 3 Απριλίου, άρχισε η διαδικασία συστηματικής επικοινωνίας μεταξύ των μελών του working group, η οποία επισφραγίστηκε με την διενέργεια της πρώτης τηλεδιάσκεψης μεταξύ των μελών την Τρίτη 7 Απριλίου.
  2. Το πλαίσιο δράσης του working group καθορίζεται από δύο βασικούς άξονες:

α/ Την εξέλιξη της κατάστασης σε εθνικό επίπεδο, όπου η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού γίνεται κεντρικά από την κυβέρνηση.

β/ Τις διαρκείς και σημαντικές εξελίξεις στο ανώτατο ποδοσφαιρικό θεσμικό επίπεδο, όπου οι κρίσιμες και συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των εταίρων του οργανωμένου ποδοσφαίρου στοχεύουν στη λήψη αποφάσεων και στην έκδοση κατευθυντήριων γραμμών προς ειδική για το ποδόσφαιρο αντιμετώπιση της κρίσης, με σεβασμό πάντα στις αποφάσεις των κυβερνήσεων της κάθε χώρας.

  1. Θεμελιώδης στόχος του working group είναι η καταγραφή των νέων πρωτόγνωρων δεδομένων, η εξαγωγή σχετικών συμπερασμάτων και η σύνταξη προτάσεων τις οποίες θα αξιολογήσει το Δ.Σ. της Super League το συντομότερο δυνατόν.
  2. Μία από τις πρώτες ενέργειες του working group ήταν η εντολή προς διεθνή ελεγκτικό οίκο για την τεχνοκρατική καταγραφή των οικονομικών συνεπειών που τα μέτρα κατά της πανδημίας έχουν ήδη επιφέρει και ενδέχεται να επιφέρουν στο μέλλον, στην οικονομία του πρωταθλήματος της Super League και των ΠΑΕ – μελών της.
  3. Αν και ο καθορισμός της ατζέντας έγινε από την πρώτη στιγμή της σύστασής του και περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα σχετικών θεμάτων, προς το παρόν και προς αποφυγή παρερμηνειών και δημιουργίας εντυπώσεων ή προσδοκιών, το working group δεν έχει ασχοληθεί ειδικώς με πιθανές ημερομηνίες επανέναρξης του πρωταθλήματος ή γενικώς την εξέλιξη της διοργάνωσης, αναμένοντας, σε κάθε περίπτωση και τις κατευθύνσεις των ευρωπαϊκών θεσμών καθώς και των αρμόδιων κρατικών αρχών.
  4. Λόγω του εξαιρετικά σοβαρού αντικειμένου του working group, η Super League θα τοποθετείται επίσημα για την εξέλιξη των εργασιών σε τακτά χρονικά διαστήματα, στοχεύοντας, αφενός στη διαφάνεια των εργασιών του, αφετέρου στην άμεση και έγκυρη ενημέρωση όλων των Ελλήνων φιλάθλων.

Εν κατακλείδι, η Super League μέσω του working group, με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και τεχνοκρατική μεθοδολογία, αναζητά τις καλύτερες δυνατές λύσεις, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε ότι η υγεία όλων είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και η ενότητα είναι απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με επιτυχία στα επόμενα βήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ένα χρόνο έτοιμη η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς του Λαϊκού
«Σε ένα χρόνο από σήμερα, με την βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε τα εγκαίνια και θα δώσουμε την αξιοπρέπεια που τους αξίζει στους ασθενείς μας που σήμερα ταλαιπωρούνται στην Σεβαστουπόλεως»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Μάριο Θεμιστοκλέους στην έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας κλινικής για ογκολογικούς ασθενείς
Ο Αύγουστος Κορτώ για τη διπολική διαταραχή: Εύχομαι η χώρα να μορφώσει τους ανθρώπους ώστε να μη νομίζουν ότι είμαστε τρελοί
«Από τότε που διαγνώστηκα, μελετώ τη διπολική διαταραχή με τρομερό ενδιαφέρον - είναι κομμάτι του εαυτού μου», εξομολογήθηκε ο γνωστός συγγραφέας
Αύγουστος Κορτώ
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια
Ανίκητη η ακρίβεια στα τρόφιμα γιατί η ΔΕΗ επιδοτεί τις αντλίες θερμότητας ΑΔΜΗΕ: τι ζητούσε, τι πήρε που βρέχει χρήμα το τέλος της Τσάνταλη Ισπανική κυριαρχία στο λάδι η κρουαζιέρα πάει καλά
«Αχτίδα φωτός» για την ακρίβεια στα τρόφιμα Παράθυρο ελπίδας ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην ευρωζώνη θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται...
Farmers' food market stall with variety of organic vegetable. Vendor serving and chating with customers