Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Paradise Papers: Αιχμές Τζανακόπουλου για “γαλάζια” ονόματα στη λίστα!

Paradise Papers

Δεν το είπε… καθαρά, αλλά το υπονοούμενο ήταν ξεκάθαρο. Τι δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για τα Paradise Papers και τη Νέα Δημοκρατία.

Η υπόθεση των Paradise Papers κλυδωνίζει ολόκληρη την υφήλιο. Νέες υποθέσεις φοριδιαφυγής με την… γνωστή τακτική των offshore εταιρειών σε φορολογικούς… παραδείσους (σ.σ. λέγε με Μάλτα) εμπλέκουν από την… Βασίλισσα Ελισάβετ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, μέχρι τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον Βρετανό πιλότο της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον. Η υπόθεση, όμως, έχει και χρώμα… γαλανόλευκο. Κι αυτό διότι περίπου 130 ονόματα Ελλήνων πολιτών περιλαμβάνονται στην λίστα

Σαφείς αιχμές Τζανακόπουλου για “γαλάζια” εμπλοκή στα Paradise Papers!

Όπως είναι λογικό, λοιπόν, το ζήτημα αποτελεί ήδη πεδίο οξείας αντιπαράθεσης στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε χθες ανακοίνωση (σ.σ. διαβάστε την παρακάτω) και η απάντηση από την κυβέρνηση ήρθε σήμερα μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Και ήταν μια απάντηση γεμάτη αιχμές. Διότι μπορεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος να μην το είπε… ξεκάθαρα, αλλά το υπονοούμενο ήταν σαφές. Και μπορεί αν παρομοιαστεί με την παροιμία για την… μύγα που μυγιάζεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λοιπόν, τόνισε το εξής: «Αυτό που προκαλεί εντύπωση σε σχέση με τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, είναι η χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή».

Και συνέχισε: «Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τη ΝΔ ότι το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο». Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέληξε ξανά με… νόημα: «Ωστόσο, αν η ΝΔ μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις, την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα».

Γενικά για τις νέες αποκαλύψεις για τις υπόγειες διαδρομές του πλούτου στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους, ο κ. Τζανακόπουλος είπε:«Η υπόθεση των Paradise Papers, αναδεικνύει το αποκρουστικό πρόσωπο ενός επιθετικού καπιταλισμού που τον χαρακτηρίζει η απληστία, η ασυδοσία και η παντελής περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Τι έλεγε η ανακοίνωση της ΝΔ

Σημειώνεται πως χθες, Δευτέρα 06.11.2017, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για το θέμα:

«Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις νέες διεθνείς αποκαλύψεις των λεγόμενων Paradise Papers. Στα χιλιάδες ονόματα που φέρονται να διέθεταν λογαριασμούς σε εξωχώριες εταιρείες υπάρχουν και αρκετά Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει αυτή την φορά την αυτονόητη υποχρέωσή της. Να ελέγξει γρήγορα και αποτελεσματικά τους πάντες και τα πάντα. Να ξεκαθαρίσει, δηλαδή, ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό και ποιοι έχουν προβεί σε φοροδιαφυγή ή άλλη παράνομη δραστηριότητα, οδηγώντας τους τελευταίους το ταχύτερον δυνατόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Με απλά λόγια καλούμε την Κυβέρνηση να ξεφύγει επιτέλους από την γνωστή τακτική της των επικοινωνιακών εντυπώσεων. Και να συνειδητοποιήσει ότι οι έντιμοι και συνεπείς φορολογούμενοι δεν αντέχουν άλλο να πληρώνουν την αδράνεια και την ανικανότητά της».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις