Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρωμανιάς: “Να κάνω μειώσεις; Καλύτερα να έκοβα το χέρι μου”

Ρωμανιάς: “Να κάνω μειώσεις; Καλύτερα να έκοβα το χέρι μου”

– Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις ο Γιώργος Ρωμανιάς
– “Η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη και οι συντάξεις θα καταβάλλονται κανονικά”
– Ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων… “κάλυψε” την σύμβουλο του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενα Παναρίτη
– “Διευκρίνισε ότι όσα είπε αφορούσαν στο 2014”, τόνισε ο κ. Ρωμανιάς
– “Κόντρα” με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο

Η Έλενα Παναρίτη, σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έβαλε… “μπουρλότο” με τις δηλώσεις τις σχετικά με το ενδεχόμενο “παγώματος” σε μισθούς και συντάξεις.

Από τις δηλώσεις της κας Παναρίτη κι έπειτα υπήρξε ένα… αλαλούμ στο υπουργείο Οικονομικών με δηλώσεις, ανακοινώσεις και διαψεύσεις, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Η ίδια δυεκρίνισε πως τα όσα είπε αφορούσαν στην περίοδο πριν το 2105 και άρα όχι το άμεσο μέλλον, ωστόσο το… κακό είχε ήδη γίνει.

Σήμερα, ο γενικός γαμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, σε ρόλο… πυροσβέστη σήμερα, Σάββατο, πήρε θέση και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

“Πλάτες” Ρωμανιά στην Παναρίτη

“Η κα Παναρίτη διευκρίνισε ότι αυτό έγινε πριν το 2015. Αυτό έγινε την περίοδο του 2014”, τόνισε ο κ. Ρωμανιάς, οποίος μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή “καλημέρα” του skai.

Ρωμανιάς: “Έγιναν λάθη στις μειώσεις συντάξεων”

Θα βάζατε το χέρι σας να κόψετε μισθούς και συντάξεις;“, ρώτησε ο δημοσιογράφος τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να πάρει την ρητή απάντηση: “Kαλύτερα να το’ κοβα το χέρι“.

Σχετικά με τα αποθεματικά, τόνισε πως υπάρχουν δύο ζητήματα. “Το πώτο είναι η ρευστότητα και λέω ότι επ’ αυτού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη και θα καταβάλονται οι συντάξεις κανονικά. Το δεύτερο θέμα είναι το μέλλον. Το τι θα γίνει μετά από 5-10 χρόνια. Το σύστημα το πήραμε παραλυμένο. Υπάρχει ανάγκη ανάτασης των δημοσίων ταμείων”.

Στην συνέχεια, ο Γ. Ρωμανιάς καταφέρθηκε και εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης, σχετικά με τις πρακτικές της στο συγκεκριμένο ζήτημα: “Εμείς πήραμε κληρονομιά την κατάσταση που υπάρχει στο μετοχικό ταμείο. Αυτό δεν είναι ασφαλιστικό ταμείο, είναι μετοχικό. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε μία ελευθερία στην διαχείριση των αποθεματικών. Το 2012 ήρθανε και κουρέψανε 75 εκατ. ευρώ με το περίφημο PSI και με αυτό το κούρεμα βρέθηκε το ταμείο με έλειμμα. Αυτό το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και υπουργός Οικονομικών τότε ήταν ο κ. Βενιζέλος“.

Το… πρέσινγκ όμως σχετικά με το ενδεχόμενο “παγώματος” στην καταβολή μισθών και συντάξεων συνεχίστηκε και ο κ. Ρωμανιάς ρωτήθηκε τι θα κάνει αν του ζητηθεί να κόψει έστω και ένα ευρώ.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ζητήσει οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας στην κυβέρνηση, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κάθε υπουργό που θα θέσει τέτοιο ζήτημα“, απάντησε… ορθά – κοφτά ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε