Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μπάχαλο στο ΥΠΟΙΚ για τη παύση πληρωμών

Μπάχαλο στο ΥΠΟΙΚ για τη παύση πληρωμών

Κακός σύμβουλος της κυβέρνησης η ασυνεννοησία με “σημαιοφόρο” αυτής το υπουργείο Οικονομικών. Η αποκάλυψη της συμβούλου του Γιάνη Βαρουφάκη, Έλενας Παναρίτη, που αφορούσε πρόταση της τρόικας για παύση πληρωμών μισθών και συντάξεων, αρχικά επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών και στη συνέχεια διαψεύστηκε… από την ίδια! Μπάχαλο!

Με νέα ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει πως “ούτε μια φορά το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν μπήκαν στο δίλημμα εάν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον”, ξεκαθαρίζοντας ότι τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας.

«Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Στην ουσία, δηλαδή, το ΥΠΟΙΚ δεν διαψεύδει την αρχική τοποθέτηση της κ. Παναρίτη που αναφερόταν σε προτροπή της τρόικας να “μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες». .

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ θα ήταν μια λογική συνέχεια, αν δεν είχε προηγηθεί “διορθωτική” ανακοίνωση της συμβούλου του κ. Βαρουφάκη, με την οποία διευκρινίζει πως “οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε