Κόσμος

Σκάνδαλο Φιγιόν: “Δεν καταθέσαμε πλαστά έγγραφα”

Δικηγόρος της συζύγου του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία Φρανσουά Φιγιόν διέψευσε τις πληροφορίες των MME σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να έχουν κατατεθεί πλαστά έγγραφα προκειμένου να δικαιολογηθούν η εργασία και οι πληρωμές που καταβλήθηκαν από τον Φιγιόν στη σύζυγό του σε μια υπόθεση που ερευνάται από τη δικαιοσύνη. 

Ο δικηγόρος Πιέρ Κορνού-Ζαντίγ εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι αρνείται κατηγορηματικά τις πληροφορίες για νέα έγγραφα τα οποία κατέσχεσαν οι δικαστικοί που διεξάγουν την έρευνα.

«Αφού οι παρελθούσες δραστηριότητες της Πενελόπ Φιγιόν για λογαριασμό του συζύγου της ήταν πραγματικές, όλα τα έγγραφα που αναφέρονται σε αυτή την εργασία είναι επίσης αναμφισβήτητα αυθεντικά», αναφέρεται στη δήλωση.

Πηγή που πρόσκειται στην έρευνα για τον Φιγιόν δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η έρευνα διευρύνθηκε ώστε να περιλάβει υποψίες σύμφωνα με τις οποίες πλαστά έγγραφα παρουσιάστηκαν προκειμένου να δικαιολογήσουν την εργασία που, σύμφωνα με τον Φιγιόν, παρείχε η σύζυγός του έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που της κατέβαλε αντλώντας από κοινοβουλευτικά κονδύλια. 

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland