Πολιτική

Νέα συνάντηση με Νταβούτογλου στις 5 Μαρτίου για το προσφυγικό

Νέα έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στις 5 Μαρτίου σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο προσφυγικό ζήτημα. Ο Τούρκος ηγέτης επρόκειτο να βρίσκεται από χθες Πέμπτη (18.02.2016) στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής αλλά εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα με τους 28 νεκρούς, ανέβαλε το ταξίδι του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά το τέλος της πρώτης μέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., όπου κυριαρχούν το προσφυγικό και το Brexit, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει μια έκτακτη συνάντηση με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση στις αρχές Μαρτίου, με πιθανότερη ημερομηνία τις 5 του μήνα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά από το τέλος της πρώτης μέρας της Συνόδου, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ υποστηρίζουν το σχέδιο δράσης ΕΕ-Τουρκίας. «Η σημαντικότερη ανακοίνωση για μένα είναι ότι δεν έχουμε μόνο επιβεβαιώσει το σχέδιο δράσης ΕΕ-Τουρκίας, αλλά έχουμε πει ότι είναι και η προτεραιότητά μας», είπε, σχετικά με τη συμφωνία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τη μείωση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη και την μάχη ενάντια της παράνομης μετανάστευσης.

Η Μέρκελ τόνισε πως και η Αυστρία υποστήριξε το σχέδιο, παρά την μονομερή απόφασή της ως χώρα να θέσει ένα ανώτατο όριο ανά ημέρα στον αριθμό των μεταναστών που θα επιτρέψει να εισέλθουν στο έδαφός της. «Στην Ευρώπη είμαστε πάντα εταίροι», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Καρφί» Μαρινάκη για Σαμαρά: «Η κυβέρνηση δεν θα απαντά σε προσωπικές ατζέντες, ούτε θα βάλει νερό στο κρασί της»
Αιχμές για την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση για την Εξεταστική - «Αρκετά πλήρωσε η χώρα από την πάνω και την κάτω πλατεία» είπε για το κόμμα Καρυστιανού
Παύλος Μαρινάκης
Διπλά πυρά Βορίδη σε Σαμαρά και Ανδρουλάκη για υποκλοπές και εξωτερική πολιτική: «Αυτή η κυβέρνηση έκανε όσα δεν τόλμησαν άλλοι»
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ απάντησε στις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού για «κατευνασμό» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για περιφρόνηση των θεσμών και της Δικαιοσύνης
Μάκης Βορίδης
Οι 4 σωματοφύλακες της Μαρίας Καρυστιανού και οι εικόνες που παρέπεμπαν σε άλλη εποχή
Η γυναίκα που «μπήκε» στα σπίτια όλων ως η χαροκαμένη μάνα που έχασε το παιδί της σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας, κατάφερε με αυτή την κίνηση να εμφανίσει ένα απόμακρο πρόσωπο
Η Μαρία Καρυστιανού 14
Η Πριγκίπισσα Άννα συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα στο Προεδρικό – Την συνόδευε ο σύζυγός της
Η πριγκίπισσα Άννα, αδελφή του βασιλιά Καρόλου Γ΄, θα βρίσκεται στην Ελλάδα μέχρι την Κυριακή και θα επισκεφθεί τα Χανιά, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης για την 85η επέτειο της Μάχης της Κρήτης
Η πριγκίπισσα Άννα στο Προεδρικό Μέγαρο