Κόσμος

Πέθανε η διάδοχος της Μητέρας Τερέζας

Η αδελφή Νιρμάλα Τζόσι, η οποία διαδέχτηκε την βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μητέρα Τερέζα ως επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης που ίδρυσε η τελευταία, τους "Ιεραπόστολους της Ελεημοσύνης", και η οποία επεξέτεινε το κίνημα και σε άλλες χώρες, πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών.

Αφότου ανέλαβε την οργάνωση μετά τον θάνατο της Μητέρας Τερέζας το 1997, η Νιρμάλα έκανε γνωστό το έργο της οργάνωσης σε 134 χώρες ανοίγοντας παραρτήματα σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ισραήλ και η Ταϊλάνδη.

Παραιτήθηκε το 2009 για λόγους υγείας.

“Ο πήχυς που έπρεπε να φτάσει ήταν ψηλά, οι απαιτήσεις τεράστιες, αλλά με απλότητα, αταλάντευτη αγάπη και πίστη, έδειξε τις ικανότητές της”, δήλωσε ο Σουνίλ Λούκας, διευθυντής επικοινωνιών για την Αρχιεπισκοπή της Καλκούτα (ή Κολκάτα).

Πολιτικοί από τα μεγαλύτερα κόμματα της Ινδίας απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη της. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέφερε στο Twitter: “Ο βίος της αδελφής Νιρμάλα ήταν αφιερωμένος στο να υπηρετεί, να φροντίζει τους φτωχούς και τους μειονεκτούντες. Λυπάμαι για τον χαμό της”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ζελένσκι: «Δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να παραχωρήσουμε εδάφη – Η οπτική μας διαφέρει από του Τραμπ»
Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι το αρχικό ειρηνευτικό σχέδιο των 28 σημείων των ΗΠΑ έχει μειωθεί σε 20 σημεία, με τα «ανοιχτά αντιουκρανικά σημεία» να έχουν αφαιρεθεί
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει τα γενέθλιά του «εθνική επέτειο» και καταργεί τις αργίες που μνημονεύουν τον αγώνα των Αφροαμερικανών
Την ημέρα των γενεθλίων του, 14 Ιουνίου, οι Αμερικάνοι θα μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν όλα τα εθνικά πάρκα της χώρας - Δεν θα ισχύει όμως πια το ίδιο για τις αργίες που είναι αφιερωμένες στον αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών
Ντόναλντ Τραμπ