Πολιτική

Η 25η Μαϊου…δεν αργεί πολύ για Παπανδρέου-Κουβέλη!

Μπορεί η κοινή εμφάνιση Παπανδρέου-Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά να προκάλεσε πριν καν πραγματοποιηθεί....“προσμονή και ανησυχία” σε πολλούς εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

τα όσα είπαν όμως οι δύο πολιτικοί άνδρες προκαλούν αφορμές για νέες συζητήσεις καθώς φάνηκε να υπάρχει “κοινή γραμμή” και στάση απέναντι κυρίως στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την “Ελιά”

“Κοινός τόπος” του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη:

κυβερνήσεις συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο

προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων έχοντας στον επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι τα συμφέροντα

Μάλιστα με δύο διαφορετικές λέξεις-κλειδιά αλλά με το ίδιο νόημα επί της ουσίας ο πρώην πρωθυπουργός εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και όχι της “Ελιάς” στην οποία δεν αφιέρωσε ούτε μία λέξη και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συμφώνησαν λέγοντας:

ο μεν πρωτος ότι “δεν δικαιούμαστε (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ) να είμαστε παρακολούθημα κανενός, καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης”

ο δε δεύτερος ότι “η κεντροαριστερά δεν θα υπάρξει ούτε ως κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων, ούτε ως συμπλήρωμα δεξιών ή νεοφιλελεύθερων πολιτικών πολιτικών”.

Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου παρά την κριτική που άσκησε και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει έκανε ένα βήμα προσέγγισης καθώς μίλησε χαρακτηριστικά για την αναγκη “να ξεφύγουμε από τις μυθοπλασίες που οδηγούν σε αδιέξοδα και να έχουμε μια σοβαρή αφήγηση που να επιτρέπει δυνάμεις δημοκρατικές, δυνάμεις προοδευτικές, σοσιαλιστικές, αριστερές, να συνεννοηθούν, να συνεργαστούν, πάνω σε πραγματικά διακυβεύματα, μακριά από την στενή προοπτική κάποιων εκλογικών κερδών, μακριά από ηγεμονισμούς και μικροκομματικές σκοπιμότητες”.

Από την πλευρά του κ. Κουβέλης δεν είπε τίποτα έστω και εμμέσως για τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγοντας να αφήσει αιχμές για το ρόλο Του Ποταμού καθώς έκανε λόγο για “κομιστές” που υποτίθεται ότι εκφράζουν το “καινούριο” και μιλούν όχι για προοδευτικές λύσεις, αλλά απλά για λύσεις.

Η κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών ήταν προγραμματισμένη εδώ και εβδομάδες και προφανώς η Μαριλένα Κοππά έπαιξε καταλυτικό ρόλο ιδίως μετά την απόφαση της να συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ εν γνώσει του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου το βιβλίο της να αποτελέσει τη αφορμή να βρεθούν πιο κοντά Παπανδρέου-Κουβέλης, παρά την προσπάθεια της να πείσει λέγοντας…. “δεν παριστάνω τον γεφυροποιό”.
Η 25η Μαϊου θα δείξει εν τέλει αν…”το αύριο αργεί πολύ” για τους κ. Παπανδρέου και Κουβέλη.

Διαβάστε επίσης:

“Κράχτης” ο Σαμαράς μέχρι τις εκλογές«Κατενάτσιο» Βενιζέλου σε Παπανδρέου μέχρι τις εκλογές

Κρήτη: Μήνυση στον Θεόδωρο Πάγκαλο για προσβολή της μνήμης νεκρών – Δείτε ποιος την κατέθεσε και τι αναφέρει!

Απάντηση Βενιζέλου στον Παπανδρέου με Εγγονόπουλο, Μπολιβάρ και… ολίγη από Ελιά!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
10
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3