Πολιτική

Παπαρήγα: Μπάτε σκύλοι αλέστε με… ολίγη από Τσελεμεντέ

Για πολιτική του «μπάτε σκύλοι αλέστε» κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την ομιλία της στη Βουλή, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο. Γιατί επικαλέστηκε τον... Τσελεμεντέ και τις συνταγές του.

Κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ για ψευδεπίγραφα διλήμματα που κρύβουν την πραγματικότητα, ενώ χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο κράχτη που λέει «μπείτε στο παιχνίδι εγχώριοι επενδυτές και ελάτε και οι ξένοι επενδυτές διότι θα έχετε εξασφαλισμένο κέρδος και πάμφθηνη χειραγωγημένη εργατική δύναμη».

«Κάθε φορά που ο κ. Μηταράκης μιλάει, κατεβάζει και ένα κατάλογο επενδυτών. Δεν τον αμφισβητούμε. Οι επενδυτές αν δούνε ότι μπορούνε να βγάλουνε μεγάλο κέρδος θα ΄ρθούνε», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα και σχολίασε πως «αυτά που λέει η κυβέρνηση και αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σα να παίρνεις τον Τσελεμεντέ και δύο ή τρεις συνταγές για το σπανακόρυζο και το κατσικάκι στο φούρνο. Η ΝΔ λέει ελάτε να επενδύσετε και αυτό είναι ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Θα έχω και ένα κρατικό τιμόνι. Λέει θα βρω και κάποιες άλλες συνεργατικές μορφές. Όπως με τα φωτοβολταϊκά δηλαδή, έτσι θα γίνει και εδώ».

Για μια ακόμη φορά η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι χρειάζεται αποδέσμευση από την ΕΕ, απαιτείται γραμμή κοινωνικοποίησης και εργατική λαϊκή εξουσία.

Αναφερόμενη στο χρέος η κ. Παπαρήγα είπε ότι «το αν θα υπάρξει επιμήκυνση ή κάποιο κουρεματάκι, αυτό δεν θα καθοριστεί από την εργασιομανία του κ. Σαμαρά ή την ελκυστικότητα που μπορεί να ασκεί ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη, αλλά θα εξαρτηθεί από το αν ανεβαίνουν τα χρέη και άλλων χωρών». «Ναι, είναι πιθανό να πάμε σε ανάκαμψη, δεν ξέρουμε αν θα είναι το 2014, το 2015 ή το 2016, αλλά θα είναι μια ανάκαμψη πάνω στα ερείπια κατακτήσεων χρόνων που σήμερα όμως ακόμη και αυτές η ζωή τις έχει ξεπεράσει και ήδη θα έπρεπε να παλεύουμε τώρα για περισσότερες κατακτήσεις», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόλαση στη Βουλή! Ξανάρχισε η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο μετά την απόρριψη της πρόταση μομφής του Τσίπρα κατά του Στουρνάρα – Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κρυπτόμενος κ. Σαμαράς ξεπέρασε τα όρια

”Για πρώτη φορά στην Ιστορία η Αξιωματική Αντιπολίτευση υπονομεύει την Χώρα”

Από την Ολομέλεια στη… διαδήλωση ο Τσίπρας

Πεδίο μάχης η Βουλή μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής από τον Α. Τσίπρα κατά του Γ. Στουρνάρα – Αποχώρησε προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Για φτύσιμο η πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα – Να απορριφθεί

Το παρασκήνιο της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας: Πρωτοφανές πραξικόπημα αν απορριφθεί η πρόταση μομφής

Αυτή είναι η προτάση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Νοέμβριο

Αιφνιδιαστική πρόταση δυσπιστίας από τον Τσίπρα εναντίον του Στουρνάρα – Κυβέρνηση: Αποδεχόμαστε την πρόταση, βάλλετε εναντίον εθνικών συμφερόντων

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 2
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 41
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα