Πολιτική

Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές “βλέπει” ανάλυση απο τις ΗΠΑ – Τα σενάρια για το σχηματισμό κυβέρνησης

- Μονόδρομος η κυβέρνηση συνεργασίας, μέσω των διερευνητικών εντολών
- "Αναπόφευκτη η επαναδιαπραγμάτευση των όρων διάσωσης της Ελλάδας"
- Ντέρμπι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις
- ”Κλειδί” οι περίπου 700.000 αναποφάσιστοι

Οι αυριανές εκλογές στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και θα κρίνουν πολλά. Εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Αναλύσεις επί αναλύσεων δημοσιεύονται τα τελευταία 24ωρα. Μία απ΄ αυτές ανήκει στο αμερικανικό Τhink Τank Stratfor.Τα όσα υποστηρίζουν οι συντάκτες της έχουν ενδιαφέρον

Σύμφωνα με την ανάλυση από το Stratfor:

•’Οποια κόμματα κι αν σχηματίσουν κυβέρνηση η επαναδιαπραγμάτευση των όρων “διάσωσης” της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη.

•Υπάρχει απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.Συνεπώς ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας είναι επίσης αναπόφευκτη.

Διαβάστε περισσότερα στο Onalert.gr


Ο πλέον κρίσιμος παράγοντας είναι οι περίπου 700.000 αναποφάσιστοι, όπως γράφει το ΕΘΝΟΣ. Ολες οι εκτημίσεις αναφέρουν πως το συγκεκριμένο 10% του εκλογικού σώματος ενδεχομένως να αποφασίσει ακόμα και την ίδια ημέρα για το τι θα ψηφίσει.

Οι ειδικοί πάντως εκτιμούν οτι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεπεράσουν το αθροιστικά το 55-60%, απομακρύνοντας ετσι το ενδεχόμενο για αυτοδύναμη κυβέρνηση ενώ το πιο ψηλό ποσοστό του πρώτου κόμματος εκτιμάται οτι θα κυμαίνεται κοντά στο 30%.

Στο πρώτο σενάριο, ενδεχεται να σχηματίσουν κυβέρνηση τα κόμματα που καταλαμβάνουν την 1η, την 3η,την 4η θέση και την 8η θέση που συνολικά συγκεντρώνουν το 51% του εκλογικού Σώματος καταγράφοντας την αποδοχή της απόλυτης πλειοψηφίας με 184 έδρες.

Στο δεύτερο σενάριο πιθανολογείται οτι μπορεί βα σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ του 1ου, του 3ου και του 4ου κόμματος που θα συγεκντρώνουν 180 έδρες και το 49,3% του εκλογικού Σώματος.

Σε περίπτωση που επικρατήσει το 3ο σενάριο, κυβέρνηση υπο όρους σχηματίζουν το 1ο και το 4ο κόμμα με 154 έδρες αντιπροσωπεύοντας το 39% του εκλογικού Σώματος.

Τέλος, η τέρατη εκδοχή των αποτελεσμάτων όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις, δείχνει σχηματισμό κυβέρνησης που μπορεί να έχει τη στήριξη 187 βουλευτών (1ο, 3ο, 4ο και 8ο κόμμα) εκπροσωπώντας το 52,1% του εκλογικού Σώματος.

Διαβάστε
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα παίζουν όλα για την πρωτιά! – Οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για βία ανηλίκων: Σήμερα θα παραδοθεί το Kids Wallet – Φιλοδοξία μας να θεσπιστούν τα 15 έτη ηλικία για την ψηφιακή ενηλικίωση
«Φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να θεσπιστεί το έτος ψηφιακής ενηλικίωσης, όπου τα 15 έτη να οριστούν ως το κατώφλι όπου ένας έφηβος θα μπορεί μόνος του να κάνει κάποιες επιλογές»
Ο Άκης Σκέρτσος
Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει το βάρος στα Τέμπη για να σταματήσει τις διαρροές προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Από σήμερα αναμένεται να λάβουν γνώση  της υπόθεσης και άλλοι βουλευτές -δικηγόροι στο επάγγελμα- καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί εφόσον αποφασίσει να καταθέσει πρόταση για προανακριτική να είναι πλήρως τεκμηριωμένη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1
Τι σηματοδοτεί η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να αφήσει τον Χάρη Δούκα εκτός «πρωινού καφέ»
Η απουσία του δημάρχου έχει την σημασία της καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να βάλει στο όργανο αυτό τους δύο από τους τρεις εσωκομματικούς του αντιπάλους
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας 1
Με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου: Στόχος το 32% μετά τη ΔΕΘ και ο ρόλος του Κώστα Καραμανλή
Σήμερα, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, θα παρουσιάσουν την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας και της Παραβατικότητας των Ανηλίκων
Το Μέγαρο Μαξίμου