Αθλητικά

Θα συμμετάσχει το Τόγκο στο Κόπα Άφρικα

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας του Τόγκο αποφάσισαν να αγωνιστούν τελικά στο Κόπα Άφρικά που ξεκινάει απόψε στην Ανγκόλα.

Παρά το γέγονος ότι στο Τόγκο ακόμα θρηνούν τους 3 νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την απόστολη της ομάδας στην Ανγκόλα και τις αρχικές σκέψεις για αποχώρηση της ομάδας από το Κόπα Άφρικα, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και οι συμπαίκτες του αποφάσισαν να αγωνιστούν κανονικά στην διοργάνωση θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο νικάει την τρομοκρατία.

“Είχαμε μία συνάντηση όλα τα μέλη της αποστολής και αποφασίσαμε ομόφωνα να βρεθούμε στο γήπεδο τηυ Δευτέρα και να αγωνιστούμε κόντρα στην Γκάνα. Κάποιοι έχασαν την ζωή τους και κάποιοι άλλοι τραυματίστηκαν. Δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε την πλάτη και να φύγουμε σαν δειλοί”, δήλωσε ο μέσος της ομάδας, Άλεξ Ρομάο και πρόσθεσε ” Η κυβέρνηση μας δεν είναι απολύτως σύμφωνη με την απόφαση μας αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμες στην διοργάνωση”.

Όσον αφορά τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της ομάδας, Κότζοβι Ομπιλάλε που νοσηλευόταν σε κρίσιμηυ κατάσταση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες απέφυγε τον κίνδυνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα