Ελλάδα

Συναγερμός για τρόφιμα – δηλητήριο από την Τουρκία – Κατασχέθηκαν 400 τόνοι

Εκατοντάδες τόνοι τροφίμων από την Τουρκία κατασχέθηκαν. Τα τρόφιμα – δηλητήριο περιέχουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο ουσίες και έχει σημάνει κανονικός συναγερμός στις υπηρεσίες υγείας.

Τρόφιμα – δηλητήριο από την Τουρκία εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αρχές. Από ξηρούς καρπούς ως λαχανικά και φρούτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” λαχανικά, ξηροί καρποί, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, κατασχέθηκαν καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, αλλά και ουσίες από χημικά επεξεργασίας σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

FROYTA

Συνολικά μέσα σε λίγους μόνο μήνες κατασχέθηκαν πάνω από 400 τόνοι. Είναι ενδεικτικό ότι κατασχέθηκαν 110 τόνοι νωπά φρούτα, 260 τόνοι λαχανικά και 30 τόνοι αποξηραμένα φρούτα.

Οι υπηρεσίες είναι σε συναγερμό στον Έβρο καθώς η περιοχή αποτελεί και πύλη της Ευρώπης για τις εξαγωγές της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πιπεριές εντοπίστηκε ένα ζιζανιοκτόνο το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και 40 χρόνια!

Οι Γερμανοί μάλιστα κατάσχεσαν πιπεριές με καρκινογόνο ουσία γεγονός που σήμανε γενικό συναγερμό και πλέον ζητείται πλήρης έλεγχος σε όλα τα προϊόντα καθώς ακόμη και μικρή υπέρβαση των ποσοτήτων μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών: Οι αφανείς ήρωες που παλεύουν και με τις πληγές του συστήματος – «Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ΕΣΥ»
Η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ) καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις της πολιτείας και το σημαντικό έργο τους, οι νοσηλευτές παραμένουν επαγγελματίες β’ κατηγορίας
Νοσηλευτές
Θρίλερ με τους 3 θανάτους στο Ελληνικό: Το κινητό της κόρης άνοιξε μετά τον θάνατό της – Άγνωστη πίεζε τον 75χρονο να της μεταβιβάσει ακίνητο
Η μυστήρια καταγγελία του ηλικιωμένου γιου στο 100 και οι πληροφορίες για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από το σπίτι των θυμάτων
Η οικογένεια που πέθανε μέσα σε λίγες ημέρες στο Ελληνικό