Πολιτική

Η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας κατά Κοτζιά που στη συνέχεια… κατέβηκε!

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα επιτέθηκε προσωπικά στον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, η Ρωσική Πρεσβεία ανέσυρε δηλώσεις του Κοτζιά από τις 13 Ιουνίου 2018, στις οποίες κάνει λόγο για πρόσκληση του Λαβρόφ στην Αθήνα.

“Δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας, S. Lavrov (Μόσχα, 13.06.2018): “Επιβεβαιώσαμε την πρόσκληση στον ομόλογό μου να έρθει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο”, ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook, που όμως λίγο αργότερα… κατέβηκε.

anartisi
Πηγή εικόνας: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων ΣΚΑΪ

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα, που ήταν προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, ο Νίκος Κοτζιάς αποχώρησε εκτάκτως από το υπουργείο Εξωτερικών για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Μόσχα δεν έχει απαντήσει για την ουσία της υπόθεσης με τους Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι -όπως υποστηρίζει η Ελλάδα λέγοντας ότι έχει και τα απαραίτητα στοιχεία- κινούνταν ύποπτα και επιθετικά στην χώρα που τους φιλοξενούσε. Δυο από αυτούς απελάθηκαν και σε άλλους δυο απαγορεύθηκε η είσοδος στην χώρα. Όλοι θεωρείται ότι έπαιζαν ύποπτο και σκοτεινό ρόλο επιχειρώντας την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, μέσω χρηματισμών και υποκινούσαν σε διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας.

Η σκληρή απάντηση της Αθήνας στην ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ

Η απάντηση στον Ρώσο Πρεσβευτή και την χώρα του ήρθε μέσω διπλωματικών πηγών από την Αθήνα. Διπλωματικές πηγές διευκρίνησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνιζαν με νόημα ότι το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Οι ίδιες πηγές επισήμαναν επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing
Μητσοτάκης στον CEO της UniCredit: Καλωσορίζουμε την επένδυση στην Alpha Bank – Θα συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφασή σας να αυξήσετε σημαντικά το μερίδιό σας στην Alpha Bank, πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4