Πολιτική

Κρίσιμες ώρες για την συγκυβέρνηση! Οι αποφάσεις Καμμένου και η διάψευση των ΑΝΕΛ για απόσυρση υπουργών

Σε εξέλιξη είναι το πολιτικό θρίλερ για το μέλλον της συγκυβέρνησης, μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε πως εν αναμονή εξελίξεων στη γειτονική χώρα, βρίσκεται και σε «διαρκή συνεδρίαση» η ΚΟ των ΑΝΕΛ. Φέρεται να επισήμανε επίσης πως δεν ισχύουν όσα γράφονται για ψήφο κατά συνείδηση.

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Υπάρχει μια εμπλοκή στα Σκόπια και μέχρι να αρθεί η εμπλοκή είπαμε να αναβάλλουμε τη συνάντηση μας», τόνισε ο Πάνος Καμμένος προσερχόμενος το μεσημέρι της Παρασκευής (11.01.2019) στη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Σε ερώτηση αν αυτό επηρεάζει και τη συνεδρίαση, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: “Όλα είναι συναρτώμενα“. Η εμπλοκή στην οποία αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος έχει να κάνει με το αν ο Ζόραν Ζάεφ έχει βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται για να περάσει τις συνταγματικές αλλαγές.

[read4more]

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης λήψης φωτογραφιών, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος είπε με… νόημα στους φωτορεπόρτερ: “Βγάλτε φωτό για να μην βγάζετε σενάρια“. Απευθυνόμενος δε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Κόκκαλη, είπε “είπαν ότι ήσουν για καφέ” (σ.σ.: στην αναβληθείσα συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, την Τετάρτη).

Η διάψευση των ΑΝΕΛ για αίτημα Καμμένου

Στο μεταξύ, “αποκυήματα φαντασίας” χαρακτηρίζουν οι ΑΝΕΛ τα δημοσιεύματα για την συνεδρίαση της Κ.Ο. Διαψεύδουν την πρόθεση του Πάνου Καμμένου να αποσύρει τους υπουργούς. Κάνουν λόγο για προσπάθεια “κύκλων” να χτυπηθεί το κόμμα.

Καμία πρόθεση δεν εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας για απόσυρση των υπουργών από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τους ίδιους του ΑΝΕΛ.

Τι ανέφεραν οι πληροφορίες

Οι πληροφορίες που είχαν δει το “φως” της δημοσιότητας, ανέφεραν πως ο Πάνος Καμμένος πρότεινε να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τους υπουργούς το κόμματος.

Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν πέρασε, με το αιτιολογικό ότι θα πρέπει να είναι παρούσες σε μια τέτοια απόφαση και εκείνες οι υπουργοί (Κουντουρά και Χρυσοβελώνη) που δεν είχαν προσέλθει.

Υπέρ της πρότασης φέρεται να τάχθηκαν οι Κατσίκης και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Τις πιο έντονες πιέσεις σχετικά με το τι στάση θα κρατήσει φαίνεται να δέχθηκε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 13
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 4
Στέφανος Κασσελάκης: Ένοχος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες – 30 μήνες φυλακή με αναστολή και πρόστιμο 50.000 ευρώ
Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή του Στέφανου Κασσελάκη επισημαίνοντας ότι «δεν είχε δόλο» - Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης
Eurokinissi 33
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1