Πολιτική

Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής

Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να αποχωρήσει, μετά τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα για το "Μακεδονικό".

Με πλειοψηφία 11 μελών έναντι 5, η Εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση “η επιλογή της κ. Γεννηματά να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου σημαίνει απομάκρυνσή της από το Κίνημα Αλλαγής. Πολύ περισσότερο που η απόφαση διαγραφής δεν λήφθηκε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά μετά από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ”.

“Tο επιχείρημα ότι η διαγραφή του Προέδρου της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δε σημαίνει και διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής είναι αδύνατο να σταθεί λογικά. Η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά έθεσε μονομερώς τη ΔΗΜΑΡ εκτός του πολυκομματικού φορέα του Κινήματος Αλλαγής”, σημειώνεται ακόμη στην ίδια απόφαση, καταλήγοντας: “Η επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να δώσει τις επόμενες πολιτικές μάχες μέσα από το Κίνημα Αλλαγής ακυρώθηκε”.

Τα 5 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που καταψήφισαν κατέθεσαν διαφορετική πρόταση που εισηγήθηκε ο Τάσος Δαρσινός: “Είναι λάθος η διαγραφή του συντρόφου προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα γιατί αδυνατίζει τον κοινό αγώνα για μια σύγχρονη Κεντροαριστερά. Χωρίς όμως απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που να επικυρώνει την ρήξη με το Κίνημα Αλλαγής και να διευκρινίζει τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος οδηγούμαστε σε μια σοβαρή ανατροπή της πορείας που έχουμε χαράξει. Έστω και τώρα κάνουμε για μια ακόμα φορά έκκληση ενότητας για την ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΝΑΛ.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέος γύρος έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο επίορκος Λαζαρίδης ο συκοφάντης», «είπες παιδεραστή τον Άδωνι Γεωργιάδη»
Για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εξώδικα, ο Μακάριος Λαζαρίδης επιχείρησε να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τις νομικές ενέργειες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερράγη για ακόμα μία φορά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παύλος Μαρινάκης: Ενημέρωση «Christmas edition» για χριστουγεννιάτικες ταινίες και το «αιώνιο» δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές
«Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με όλο και περισσότερες ερωτήσεις στις οποίες να μπορούμε με στοιχεία να απαντήσουμε», ευχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης 5
Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, όμως ο υπουργός θεωρεί πως «το έκανε επίτηδες για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
21
Νίκος Γιαννόπουλος για την επίθεση που δέχτηκε από τον Νίκο Παππά: «Ένιωσα δύο δυνατές γροθιές στο κεφάλι, ήταν πισώπλατο χτύπημα»
«Έπεσα κάτω και ούρλιαζα, εγώ δεν έχω προηγούμενα, ο Νίκος Παππάς έχει ανοίξει beef με πολλούς δημοσιογράφους» λέει ο Νίκος Γιανόπουλος
Νίκος Γιαννόπουλος
Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσα στη Βουλή ένα πλαίσιο έξι σημείων, κανείς δεν θέλει να κάνει Χριστούγεννα στα μπλόκα
«Ο εμπαιγμός των αγροτών συνεχίζεται. Χθες ο ΕΛΓΑ πήρε από τους λογαριασμούς τους τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών,  πριν τους πιστωθούν οι βασικές ενισχύσεις», είπε ο Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην προσύνοδο των Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες