Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ικανοποίηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κλίμα

Ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κλίμα. Επικρίσεις για τη στάση ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου με το οποίο κυρήσσει “κατάσταση έκατακτη ανάγκης” για το κλίμα, χαιρετίζει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Συγχρόνως, εγκαλεί τη ΝΔ για τη στάση ορισμένων ευρωβουλευτών της, που απείχαν ή καταψήφισαν το ψήφισμα.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Χτες στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία ένα πολύ σημαντικό ψήφισμα ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα («COP25») που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη την επόμενη βδομάδα. Χαιρετίζουμε την θετική αυτή εξέλιξη» αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης και προσθέτει: «Ταυτόχρονα όμως, προστέθηκε μία ακόμα ψηφίδα στην ανεύθυνη και υποκριτική στάση της ΝΔ, απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της εποχής μας, την περιβαλλοντική και κλιματική κρίση. Πολλοί από τους ευρωβουλευτές/τριες της ΝΔ, είτε απείχαν, είτε καταψήφισαν το ψήφισμα».

«Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ θα τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα, ή αν θα συνεχίσει στον υποκριτικό δρόμο των μεγάλων λόγων και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, αλλά και των ανύπαρκτων ενεργειών γύρω από το κορυφαίο ζήτημα που αφορά το κοινό μας μέλλον», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για το «ντιλάρισμα» με τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όσο και αν πιέζεται από τις δημοσκοπήσεις, δεν πρέπει να ξεχνά τον θεσμικό του ρόλο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για διαστρέβλωση και πολιτική πίεση
Παύλος Μαρινάκης
Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τους «13» του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Μαζεύει το χάσμα» απαντά στη ΝΔ η Χαριλάου Τρικούπη
Η αξιωματική αντιπολίτευση ανεβάζει εκ νέου τους τόνους, βλέποντας προσπάθεια εσωτερικής πυρόσβεσης στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά τις βολές κατά Σκέρτσου
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών για το νέο κόμμα: Όλα στην ώρα τους, επιστρέφω τώρα για να υπάρξει κανονικότητα
Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και έδωσε το στίγμα της πολιτικής του επανόδου, συνδέοντάς την με την ανάγκη αλλαγής πορείας σε οικονομία, θεσμούς και εξωτερική πολιτική
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
69