Πολιτική

Την Πέμπτη στην Ελληνική Βουλή ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης!

Την Πέμπτη θα περάσει το κατώφλι της ελληνικής βουλής ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Agile Saleh Issa Gwoider. Υπενθυμίζεται ότι η βουλή της Λιβύης δεν επικύρωσε το μνημόνιο συνεργασίας με την Τουρκία που έχει βάλει φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σήμερα αναμένεται και η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης Agile Saleh Issa Gwoider αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα. Οι δυο άνδρες θα συναντηθούν μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του Προέδρου του λιβυκού κοινοβουλίου. Ερωτηθείς ο κ. Τασούλας αν ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης θα επισκεφθεί και το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι αυτό θα δεν είναι ακόμα γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απέλαση του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα μετά την άρνηση της Λιβύης να παραδώσει στην Αθήνα το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με την Τουρκία και έχει βάλει φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η ντρίμπλα του Ερντογάν και πως θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία με την Λιβύη!

Η συμφωνία της Τουρκίας με την κομματιασμένη Λιβύη ή πιο σωστά το «μνημόνιο συνεργασίας» που υπέγραψε ο Ερντογάν ακριβώς επειδή ονομάζεται έτσι δεν απαιτεί την επικύρωσης από τα εθνικά κοινοβούλια. Ωστόσο, η βουλή της Τουρκίας ψήφισε το μνημόνιο αυτό για να του προσδώσει και επίσημα μορφή και το «πράσινο φως» άναψε και η κυβέρνηση της Λιβύης. Η συμφωνία δεν κατατέθηκε στη Βουλή της Λιβύης, καθώς το σώμα αυτό ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Στην Αθήνα, αυτό που όλοι αναμένουν είναι η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης, την οποία έχει δρομολογήσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς ο πρέσβης δεν παρέδωσε το κείμενο της συμφωνίας στην προθεσμία που του είχε τεθεί από την Αθήνα. Πλέον, το υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται ότι θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία απέλασης, κηρύσσοντας τον πρέσβη persona non grata και θα του δώσει με βάση τα ισχύοντα, προθεσμία δύο ημερών για να εγκαταλείψει τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νικόλας Φαραντούρης περνά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ – Ανεβάζει τους ρυθμούς διεύρυνσης η Χαριλάου Τρικούπη
Τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται είναι της Νίνας Κασιμάτη η οποία τώρα είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία επίσης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ αλλά και του Θάνου Μωραΐτη
Φαραντούρης και Ανδρουλάκης
Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει πρόταση για εξεταστική στις αρχές της εβδομάδας – Πολιτικό θρίλερ για τις υποκλοπές
Στο ΠΑΣΟΚ πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις και προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητες 120 ψήφοι, ώστε το αίτημα εξεταστικής για τις υποκλοπές να εγκριθεί και η εξεταστική επιτροπή να συσταθεί
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά με επιστολή του στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους επιτάχυνση των διαδικασιών για τα θύματα σε Μάτι, Μάνδρα και Τέμπη
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η ενεργοποίηση του ΝΣΚ αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης
Κυριάκος Πιερρακάκης
Κεραμέως κατά Ανδρουλάκη: Θα μπορούσε να μην έχει καταψηφίσει τη δυνατότητα για 4ημερη εργασία
«Μια οριζόντια μείωση του χρόνου εργασίας απλώς αυξάνει το κόστος εργασίας, το οποίο εν συνεχεία μετακυλίεται στην πραγματική οικονομία και τελικά στον ίδιο τον εργαζόμενο»
Νίκη Κεραμέως 10
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 13,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Τα ποσοστά Τσίπρα και Καρυστιανού
Η ακρίβεια και η οικονομία παραμένουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας - Δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός η Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Κάλπη 165