Κόσμος

Ιράν: Πυροβολισμοί κατά διαδηλωτών στην Τεχεράνη! Συγκλονιστικές εικόνες

Ο οργή ξεχειλίζει στο Ιράν μετά την παραδοχή των Φρουρών της Επανάστασης πως έριξαν κατά λάθος το Boeing των ουκρανικών αερογραμμών, σκοτώνοντας 176 αθώους. Οι διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, όμως, βάφονται με αίμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Video που κάνουν το γύρο του κόσμου, αφού ανέβηκαν στα social media, δείχνουν πως η αστυνομία στην Τεχεράνη όχι μόνο δεν δίστασε να ρίξει δακρυγόνα στους γεμάτους κόσμο και μποτιλιαρισμένους δρόμους, αλλά και πως άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου του Ιράν.

Click4more “Εμφύλιος” στο Ιράν για την κατάρριψη του Boeing! “Το τερματίσατε”!

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Στα video φαίνονται κάποιοι που μοιάζουν με μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας να κρατούν όπλα και πολίτες που διαδήλωναν να είναι τραυματισμένοι από σφαίρες. Κόσμος ουρλιάζει και τρέχει να απομακρυνθεί από το σημείο των πυροβολισμών, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική εξαιτίας των δακρυγόνων.

https://youtu.be/rUa7fquYxis

https://youtu.be/6grvo3HW09Y

https://youtu.be/aYvBV0Q06fc

Σημάδια από αίμα έχουν γεμίσει τα πεζοδρόμια!

https://youtu.be/oB1ZMoZOFuI

Σε άλλες αναρτήσεις φαίνονται άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας να χτυπούν τους διαδηλωτές με γκλομπ, την ώρα που άλλοι φωνάζουν “Μην τους χτυπάτε!”.

Αρνούνται ότι πυροβόλησαν τους διαδηλωτές

Φυσικά, η αστυνομία της Τεχεράνης αρνείται πως πυροβόλησε κατά των διαδηλωτών. Ο διοικητής της αστυνομίας της ιρανικής πρωτεύουσας, με ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το site της κρατικής τηλεόρασης, αρνήθηκε τα όσα δείχνουν τα video και υποστήριξε πως στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση!

Click4more Μυρίζει μπαρούτι για το Boeing! Η στήριξη Τραμπ… στα φαρσί

“Στις διαδηλώσεις η αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν πυροβόλησε, διότι τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν λάβει εντολές να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση”, τόνισε ο Χοσεΐν Ραχιμί.

Τριντό: Να αποδοθούν ευθύνες

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, εμφανώς συγκινημένος, υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει «την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης» για τους υπεύθυνους της αεροπορικής τραγωδίας στο Ιράν.

Ο ίδιος συμμετείχε σε επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στο Έντμοντον της Αλμπέρτα.

Μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Boeing είναι τουλάχιστον 57 Καναδοί, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν καταγωγή από το Ιράν.

«Ίσως να αισθάνεστε αφόρητα μόνοι, αλλά δεν είστε μόνοι. Ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό σας, απόψε, αύριο, αλλά και στα χρόνια που θα έρθουν» δήλωσε ο Τριντό απευθυνόμενος σε ένα πλήθος 1.700 ανθρώπων που είχε συγκεντρωθεί σε ένα γήπεδο μπάσκετ στο Έντμοντον της Αλμπέρτα, από όπου και κατάγονταν 13 από τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας, τα περισσότερα από τα οποία είχαν άμεσους δεσμούς με το τοπικό πανεπιστήμιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι
YouTuber του μότοκρος o ένας από τους συλληφθέντες της «κλοπής του αιώνα» στο Λούβρο - Κατόπιν παραγγελίας η ληστεία, είπαν οι δύο δράστες στις απολογίες τους
Ο ένας ληστής ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι θα έκανε διάρρηξη στο Λούβρο, και ο άλλος νόμιζε ότι έκανε διάρρηξη σε ένα κλειστό κτίριο, άδειο από επισκέπτες την Κυριακή
Το μουσείο του Λούβρου
Η Ρώμη σε πένθος: Μεσίστιες οι σημαίες για τον νεκρό εργάτη στον Πύργο των Κόμηδων – Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για εξ αμελείας ανθρωποκτονία
Οι εισαγγελείς ερευνούν αν η εταιρεία που ανέλαβε τα έργα συντήρησης του πύργου σεβάστηκε τους κανονισμούς ασφαλείας κι αν οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι
Ο Πύργος των Κόμηδων στη Ρώμη που έγινε ερείπια