Κόσμος

«Ανεπιθύμητοι» στη Ρωσία ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η αντιπρόεδρος της Κομισιόν

Η Ρωσία απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της σε οκτώ αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αντίποινα για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ σε Ρώσους πολίτες.

Το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στα πρόσωπα στα οποία απαγορεύθηκε η είσοδος σε ρωσικό έδαφος περιλαμβάνεται η Βέρα Γιούροβα, αντιπρόεδρος αρμόδια για τις Αξίες και την Διαφάνεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Νταβίντ Σασόλι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τον Μάρτιο κυρώσεις κατά δύο Ρώσων που κατηγορούνται για την καταδίωξη γυναικών και ανδρών ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία.

Η ΕΕ έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις κατά τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων του περιβάλλοντος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι Ουκρανοί αρνούνται να παραδώσουν εδάφη με αντάλλαγμα την ειρήνη - «Η Ρωσία θέλει τον έλεγχο της χώρας μας»
Τα τρία τέταρτα των Ουκρανών ερωτηθέντων δήλωσαν πως οι εδαφικές παραχωρήσεις δεν θα φέρουν το τέλος στον πόλεμο - Η Ρωσία αρνείται πως θέλει τον πλήρη έλεγχο της Ουκρανίας
Ουκρανοί στα συντρίμμια