Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Euro 2020: Το συγκινητικό γράμμα ενός 9χρονου στον Ράσφροντ και η «συγγνώμη» για το χαμένο πέναλτι

Euro 2020: Το συγκινητικό γράμμα ενός 9χρονου στον Ράσφροντ και η «συγγνώμη» για το χαμένο πέναλτι
ΦΩΤΟ Reuters

Ο μοιραίος για την Αγγλία, Μάρκους Ράσφορντ, που αστόχησε σε πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 κόντρα στην Ιταλία το βράδυ της Κυριακής (11/7) ζήτησε συγγνώμη με ανάρτησή του στα social media, ενώ νωρίτερα είχε δεχτεί ένα συγκινητικό γράμμα στήριξης από 9χρονο θαυμαστή του.

Στόχος ρατσιστικών επιθέσεων έχει γίνει από χθες το βράδυ ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ, που είδε ακόμα και γκράφιτι προς τιμήν του να βανδαλίζεται, αφού ήταν ένας εκ των τριών μοιραίων παικτών της Αγγλίας που αστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι κόντρα στην Ιταλία, με την «σκουάντρα ατζούρα» να πανηγυρίζει τελικά την κατάκτηση του Euro μέσα στο «Γουέμπλεϊ».

Euro 2020 – Μάρκους Ράσφορντ: Βανδάλισαν τοιχογραφία του παίκτη της Αγγλίας μετά το χαμένο πέναλτι

Μέσα σε όλο το αυτό το νοσηρό κλίμα, ένας 9χρονος θαυμαστής του Ράσφορντ, του έστειλε ένα συγκινητικό γράμμα στήριξης, όπου του έλεγε πως θα είναι για πάντα ο ήρωάς του.

«Αγαπητέ κύριε Ράσφορντ Ελπίζω να μην είστε για καιρό στεναχωρημένος γιατί είστε τόσο καλός άνθρωπος. Τον περασμένο χρόνο με εμπνεύσατε να βοηθήσω ανθρώπους που δεν είναι τόσο τυχεροί. Χθες το βράδυ με εμπνεύσατε ξανά να είμαι πάντα γενναίος. Είμαι περήφανος για σένα, θα είσαι πάντα ήρωας!» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μικρός.

O άσος της Γιουνάιτεντ  λίγο αργότερα ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την πικρία που έδωσε στους Άγγλους φιλάθλους και τόνισε μεταξύ άλλων πως «ένα πέναλτι ήταν το μοναδικό που μου ζητήθηκε να συνεισφέρω. Βάζω πέναλτι στον ύπνο μου, γιατί όχι αυτό; Η σκηνή ”παίζει” ασταμάτητα στο μυαλό μου και πιθανότατα δεν υπάρχει λέξη να περιγράψει πώς νιώθω. Τελικός, 55 χρόνια, ένα πέναλτι, ιστορία. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι συγγνώμη. Εύχομαι να είχε πάει αλλιώς. Όσο συνεχίζω να ζητάω συγγνώμη, θέλω να τιμήσω τους συμπαίκτες μου. Έχει χτιστεί μία αδελφότητα που δεν σπάει. Η επιτυχία σου είναι δική μου, η αποτυχία σου, το ίδιο.

Τα μηνύματα που έλαβα σήμερα ήταν απίστευτα θετικά και η αντίδραση που είδα στο γκράφιτι στο Γουίδινγκτον με έκανε να βουρκώσω. Είμαι ο Μάρκους Ράσφορντ, 23 ετών, ένας μαύρος άντρας από το Γουίδινγκτον και του Γουίδενσο, στο νότιο Μάντσεστερ. Ακόμη κι αν δεν είχα τίποτα άλλο, έχω αυτά».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις