Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δικαιολογίες και υπεκφυγές Τσίπρα για να μην ψηφίσει την ιστορική συμφωνία με τη Γαλλία

Την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Πολιτικό Κέντρο του Κόμματος, με την οποία έθεσε «όρους» για να υπερψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, γνωστοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα την καταψηφίσει, στηλίτευσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Όπως πληροφορούμαστε από την εισήγηση του κ. Τσίπρα στο ΠΣ του κόμματός του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε κάποιες δικαιολογίες και υπεκφυγές προκειμένου να καταψηφίσει την ιστορικής σημασίας Συμφωνία με τη Γαλλία που περιέχει την πρωτοφανή ρήτρα συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης. Μια Συμφωνία που, κατά τα λοιπά, θα την έφερνε και ο ίδιος κι ακόμη καλύτερη αλλά και αυτή τη φορά δεν πρόλαβε…», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

«Ο ελληνικός λαός βλέπει και κρίνει. Και αξιολογεί πώς τοποθετείται ο καθένας σε ιστορικές στιγμές και για μία Συμφωνία που αποτελεί μεγάλη εθνική επιτυχία και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Τα υπόλοιπα στη Βουλή», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο αργότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τονίζοντας σε ανακοίνωσε που εξέδωσε: «Θα συνιστούσαμε στον παρ’ ολίγον μετακλητό υπάλληλο του κ. Καμμένου αντί για εξυπνάδες να απαντήσει αν συμφωνεί η κυβέρνηση η όχι με τους δυο όρους που έβαλε ο κ. Τσίπρας, ώστε να στηρίξει την Αμυντική Συμφωνία:

Γιατί εξαιρεί από αυτήν τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες; Ώστε να συνεχίζει το κάθε Oruc Reis να σεργιανίζει ανενόχλητο και να βγαίνουν υπουργοί του κ. Μητσοτάκη να πουλάνε τρέλα ότι τα ερευνητικά πλοία που παραβιάζουν κατ’ εξακολούθηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τα παίρνει ο αέρας;

Συμφωνούν να αποστέλλονται Έλληνες στρατιώτες σε γαλλικές εκστρατείες στο Σαχελ;

Τα υπόλοιπα για το λογαριασμό τουλάχιστον 10 δις από την έλλειψη σχεδίου του κ. Μητσοτάκη στα εξοπλιστικά στη Βουλή».

Και νέα απάντηση Οικονόμου

«Προφανώς οι παλιές αγάπες ΣΥΡΙΖΑ και κ. Καμμένου δεν ξεχνιούνται, για αυτό και η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετεί, σε ότι με αφορά, τα ασύστολα ψεύδη, τους ανυπόστατους και «ανιστόρητους» για όποιον καταλαβαίνει, ισχυρισμούς του συνεργάτη τους», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου δίνοντας απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Δυστυχώς, η αδυναμία πολιτικής αναπληρώνεται με περίσσευμα αχρειότητας. Παρεπιπτόντως πάντως, το θέμα της ημέρας με τον κ. Καμμένο είναι άλλο και για αυτό κάποια στιγμή καλό θα ήταν να ακούσουμε κάτι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέος γύρος έντασης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο επίορκος Λαζαρίδης ο συκοφάντης», «είπες παιδεραστή τον Άδωνι Γεωργιάδη»
Για το θέμα ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε εξώδικα, ο Μακάριος Λαζαρίδης επιχείρησε να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τις νομικές ενέργειες και η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξερράγη για ακόμα μία φορά
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παύλος Μαρινάκης: Ενημέρωση «Christmas edition» για χριστουγεννιάτικες ταινίες και το «αιώνιο» δίλημμα μελομακάρονο ή κουραμπιές
«Καλά Χριστούγεννα! Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος με όλο και περισσότερες ερωτήσεις στις οποίες να μπορούμε με στοιχεία να απαντήσουμε», ευχήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης 6
Εξώδικο Γεωργιάδη σε Κωνσταντοπούλου: «Μήνυση και αγωγή αν δεν ανακαλέσει, με κατηγόρησε επίτηδες για παιδεραστία»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως εννοούσε τον Νίκο Γεωργιάδη, όμως ο υπουργός θεωρεί πως «το έκανε επίτηδες για να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου»
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
21