Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας σε Ιερώνυμο: «Η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Κατά τη συνομιλία τους, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και τον ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό τους στις εκκλησίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

«Με δύο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, η Πολιτεία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να μην τις πετά στην Εκκλησία για συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη η Εκκλησία να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για το μπλόκο στην Σύρο σε ισραηλινούς τουρίστες: Είναι εξοργιστικό – Ο αντισημιτισμός δεν θα γίνει ανεκτός στην Ελλάδα
«Υπάρχει διάταξη ξεκάθαρη στον αντιρατσιστικό νόμο, η οποία περιγράφει κάποιες πράξεις όταν στρέφονται κάποιοι κατά πολιτών, λόγω των διαφόρων χαρακτηριστικών ή ταυτοτικών ζητημάτων τα οποία τα προστατεύει ο νόμος»
Συρος
45
Σε εσωτερική περιδίνηση το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Η παραίτηση Λαμπρόπουλου που άναψε φωτιές
Στις 18 Ιουλίου, ο Λάμπρος  Αντωνόπουλος πήρε την απόφαση, χωρίς να έχει ενημερώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να στείλει  επιστολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ, επιστρέφοντας πάνω από 15.000 ευρώ που είχε εισπράξει, επικαλούμενος λόγους «ευθιξίας»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε στο Αττικόν τους τρεις χειριστές του ελικοπτέρου που έκανε προσθαλάσσωση στην Ελευσίνα
Μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ευχήθηκε στα μέλη του πληρώματος «άμεση επάνοδο στα καθήκοντά τους»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 1