Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με τους εμβολιασμούς, «Γκόρτσος» ο Μητσοτάκης

Για απόλυτο κυβερνητικό φιάσκο στο θέμα του εμβολιασμού των πιστών κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν μάλιστα ότι την μία ημέρα ο πρωθυπουργός επιχειρηματολογούσε γιατί δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος στις εκκλησίες και την επομένη οι συνεργάτες του διέρρεαν ότι με δική του παρέμβαση υπήρξε η ανακοίνωση τη Ιεράς Συνόδου με την προτροπή οι πιστοί να κάνουν rapid test όταν πηγαίνουν στην εκκλησία.

Μόνο που, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, η Ιερά Σύνοδος είχε συνεδριάσει και είχε αποφασίσει να κρατήσει αυτή την στάση (να ζητούνται rapid test από τους ανεμβολίαστους πιστούς που πάνε στην Εκκλησία) από την προηγούμενη μέρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συγκρουστεί με την εκλογική του πελατεία  και γι’ αυτό συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος την ώρα της πανδημίας» ανέφερε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Star Κεντρικής Ελλάδας και πρόσθεσε: «Είναι προφανές στο μέσο πολίτη πια ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει μία άλλη χώρα, όχι τη χώρα μας. Έχει πανηγυρίσει τρεις φορές το τέλος του κορονοϊού, μας είπε ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι και δημιούργησε ένα κλίμα υπερβολικής αισιοδοξίας . Το αποτέλεσμα είναι ότι  τους τελευταίους τρεις μήνες βρισκόμαστε  στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικότητας ανέφερε: «Γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην υποχρεωτικότητα μόνο στους υγειονομικούς; Γιατί ήξερε ότι είναι ένα κοινό που επειδή το έχει εξοντώσει ηθικά και βιολογικά, δεν έχει ελπίδα να έχει υψηλά ποσοστά. Και αφήνει εκτός επαγγελματικές κατηγορίες που και αυτές έρχονται σε επαφές με πολίτες. Οι αστυνομικοί  που έχουν τεράστιο ποσοστό ανεμβολίαστων, δεν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη καθημερινά;

Δεν θα υποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ποιον θα εμβολιάσει και ποιον όχι. Εμείς λέγαμε και λέμε ότι είναι κρίσιμο το θέμα της εμπιστοσύνης και πειθούς, οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το εμβόλιο σώζει ζωές».

Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε ακόμα τι εννοεί με την πρόταση του  να δημιουργηθεί μια επιτροπή επιστημόνων: «Δεν είπα κοινής αποδοχής επιστήμονες, είπα να τους ορίσουμε από κοινού. Να είναι επιστήμονες υψηλού κύρους, πέρα και έξω από κομματικές σκοπιμότητες. Πώς μπορεί να πείσει κάποιος που απλά επικυρώνει αποφάσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες στο Μέγαρο Μαξίμου; Πώς μπορεί να πειστεί ο κόσμος ότι την ώρα που έχουμε 20.000 κρούσματα σε παιδιά, είναι η ώρα να κάνει η κα Κεραμέως συγχωνεύσεις τμημάτων και από τα 23 να τα πηγαίνει στα 29 παιδιά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε αναπάντητη και την αιχμή του πρωθυπουργού ότι «ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει νιώσει ποτέ την ανάγκη να μπει σε μία Εκκλησία να ανάψει ένα κερί» λέγοντας: «όσο θα κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης, αν κυβερνήσει για πολύ ακόμη, ο μέσος Έλληνας θα βρεθεί στην ανάγκη να πάει να ανάψει κάνα κερί μπας και σωθούμε. Αλλά δεν νομίζω ότι το θέμα είναι ότι οι εκκλησίες είναι χώροι υπερμετάδοσης.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας. Κι εγώ, επειδή έχω πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους γνωστούς που θέλουν να πάνε να προσευχηθούν, είναι θρησκευόμενοι και δεν πάνε. Και δεν πάνε γιατί δεν τους προστατεύει η πολιτεία και δεν τους προστατεύει και η ίδια η εκκλησία.

Στο όνομα να μην δυσαρεστήσουμε μια μικρή μειοψηφία η οποία μας ψηφίζει, ή που μπορεί να θέλουμε να μας ψηφίζει και να μη δυσαρεστηθεί; Αυτό κάνει ο κ. Μητσοτάκης τώρα. Συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος. Σαν πολιτευτής, ενώ είναι πρωθυπουργός, με ευθύνη την ώρα της πανδημίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή «ποδήλατο»: Καβγάδες Κωνσταντοπούλου με Κανέλλη, Γεροβασίλη και Άδωνι στη Βουλή - «Θέλετε ένα κράτος με βασιλιά τον Μητσοτάκη και βασιλοπούλα την Ντόρα Μπακογιάννη»
Εκτός από την σύγκρουση με την Λιάνα Κανέλλη η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στην αντιπρόεδρο της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη
Ζωή Κωνσταντοπούλου
19
Ζωή Κωνσταντοπούλου – Λιάνα Κανέλλη: Άγρια κόντρα στη Βουλή – «Επί Χούντας έκανε καριέρα», «το 1967 ήμουν 13 ετών ουαί ουαί ουαί»
«Δεν επιτρέπω σε καμία κυρία Κανέλλη να θέτει σε αμφισβήτηση την δικιά μου πορεία» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, με τη βουλευτή του ΚΚΕ να απαντάει πως «κανείς δεν μπορεί να συκοφαντήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου παραπάνω από ότι η ίδια τον εαυτό της»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Λιάνα Κανέλλη μετά το φραστικό επεισόδιο στη Βουλή
20
ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συνειδητή επιλογή συγκάλυψης η μη άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου
«Η άμεση κατάθεσή τους είναι απαραίτητη τόσο για την αποκάλυψη της αλήθειας όσο και για τη διασφάλιση ότι η επιτροπή δεν θα στερηθεί κρίσιμα στοιχεία που θα φωτίσουν το σύστημα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ»
Συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κυριάκος Μητσοτάκης για παρελάσεις: Οι πολίτες χθες γύρισαν την πλάτη στην τοξικότητα και τη μιζέρια που διακινούν ορισμένοι
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, τονίζοντας πως «είναι ειλημμένη απόφαση να μπει τέλος στην ανομία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 150
Παύλος Μαρινάκης: Όχι τσιγαράκι και κιθάρα στον Άγνωστο Στρατιώτη, κάποιοι επένδυσαν στην προβοκάτσια και στο μπάχαλο
«Ο κόσμος κατάλαβε πως η επαναστατική γυμναστική των προηγούμενων χρόνων πήγε την Ελλάδα πίσω» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις Μητσοτάκη - Δένδια βρίσκονται στο καλύτερο σημείο»
Παύλος Μαρινάκης
Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Interview
Το 45% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να διεξαχθούν νέες εκλογές, έναντι του 22% που επιλέγει τη συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σενάριο που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη αποδοχή
Δημοσκόπηση Interview: Το «χάος» υπερισχύει του Μητσοτάκη, «κάλπες ξανά» αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία 55