Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Κάντιθ 0-1: Ιστορική νίκη στο «Καμπ Νου» με γκολ από πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ

Μπαρτσελόνα – Κάντιθ 0-1: Ιστορική νίκη στο «Καμπ Νου» με γκολ από πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ
Reuters

Ο τίτλος τα λέει όλα! Λίγες ημέρες μετά τον ευρωπαϊκό της αποκλεισμό μέσα στο “Καμπ Νου”, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε και πάλι εντός έδρας, αυτή τη φορά σε ματς για τη La Liga. Η 16η του βαθμολογικού πίνακα, Κάντιθ, επικράτησε (1-0) με το γκολ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ και πήρε ιστορική πρώτη νίκη στην έδρα των “μπλαουγκράνα”. “Βροχή” χαμένων ευκαιριών από τις δυο ομάδες.

Η Κάντιθ έβαλε “στοπ” στο επιτυχημένο σερί της Μπαρτσελόνα στη La Liga. Μετά από ένα τρομερό ματς, γεμάτο χαμένες ευκαιρίες, οι Καταλανοί ηττήθηκαν με 1-0 μέσα στο “Καμπ Νου”, χάνοντας έτσι το πρώτο τους… τρίποντο μετά από επτά νικηφόρα ματς.

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε έτσι την πρώτη της εντός έδρας ήττα σε ματς πρωταθλήματος, μετά τις 4 Δεκεμβρίου του 2021 (1-0 από την Μπέτις) αλλά και τη δεύτερη σερί, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3-2). Έτσι, “έσπασε” το αήττητο σερί 15 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Κάντιθ πήρε ιστορική πρώτη νίκη στο “Καμπ Νου”, έφτασε τους 37 βαθμούς κι έκανε… βήμα παραμονής (στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού), αφήνοντας την Μπαρτσελόνα στους 60 βαθμούς (συγκατοίκηση στη δεύτερη θέση μαζί με Σεβίλλη και Ατλέτικο Μαδρίτης).

Η Μπαρτσελόνα “σφυροκόπησε” αλύπητα την άμυνα της Κάντιθ, όμως έπεσε πάνω σε έναν καταπληκτικό Ζερεμίας Λεντέσμα, ο οποίος έκανε την εμφάνιση της… καριέρας του κάτω απ’ τα γκολπόστ της ομάδας της Ανδαλουσίας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε κι ένα γκολ του Λούκας Πέρεθ στο 48′ για να ρίξει τους «μπλαουγκράνα» στο καναβάτσο. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε… φουλ επίθεση στη συνέχεια, χάνοντας πολλές σημαντικές ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και αυτοί μεγάλες στιγμές για να σκοράρουν, βρίσκοντας μεγάλα αμυντικά κενά (ο Τερ Στέγκεν είχε σημαντικές επεμβάσεις). Το 0-1 όμως έμεινε μέχρι τέλους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις