Κόσμος

Ρώμη: Πρόστιμο 450 ευρώ σε τουρίστα επειδή… έτρωγε παγωτό στα σκαλιά συντριβανιού

Πρόστιμο 450 ευρώ «έφαγε» Αμερικανός τουρίστας που επισκέφτηκε τη Ρώμη επειδή συνελήφθη να… τρώει παγωτό, ενώ καθόταν σε ένα από τα σιντριβάνια της πόλης.

Στον 55χρονο ταξιδιώτη επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ, επειδή κάθισε στα σκαλιά, στη Fontana dei Catecumeni στην  πλατεία Piazza della Madonna dei Monti της Ρώμης, και άρχισε να τρώει γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο στον άνδρα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την «ευπρέπεια» και να προστατεύσουν σιντριβάνια – μνημεία στην πόλη, καθώς «είχε πρόθεση να πιει και να φάει σε τμήμα του σιντριβανιού».

Το σιντριβάνι, είναι κατασκευασμένο από τραβερτίνη και χτίστηκε από τον Μπατίστα Ρουσκόνι γύρω στο 1588 – 1589. Το 1997 έγιναν εργασίες αποκατάστασής του.

Στη διάσημη πόλη απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση ποτών στους δρόμους, η οργάνωση περιηγήσεων σε μπαρ κ.α ,ανέφερε το CNN.

Το 2019, η δημοτική αρχή όρισε βαρύ πρόστιμο σε όσους κάθονται, τρώνε ή πίνουν στα Ισπανικά Σκαλιά της πόλης, που ήταν κάποτε δημοφιλές και εμβληματικό μέρος για ξεκούραση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2