Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πανηγυρίζει το Κίεβο για τα 14 Leopard που στέλνει το Βερολίνο – «Θέλουμε κι άλλα»

Περίπου 330 ημέρες από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και τις τελευταίες ώρες σημειώνονται σημαντικές εξελίξεις. Ο λόγος για την έγκριση τελικά από τη Γερμανία της αποστολής 14 βαρέων αρμάτων μάχης Leopard στο Κίεβο.

Η είδηση της απόφασης του Βερολίνου να αποστείλει 14 τανκς τύπου Leopard έγινε γνωστή με μεγάλη ικανοποίηση στο Κίεβο και έρχεται μόλις μία ημέρα από τη συμπλήρωση 11 μηνών από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η ουκρανική προεδρία χαιρέτισε την Τετάρτη (25.01.2023) ως «ένα πρώτο βήμα» το πράσινο φως του Βερολίνου για την παράδοση 14 βαρέων αρμάτων μάχης Leopard, καλώντας παράλληλα τους Δυτικούς να παράσχουν πολύ περισσότερα τέτοια άρματα για να αντιμετωπίσει το ρωσικό στρατό.

«Έγινε ένα πρώτο βήμα», σχολίασε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram ο Άντριι Γερμάκ, ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης, και ζήτησε ο διεθνής συνασπισμός να παράσχει και άλλα βαρέα άρματα μάχης στη χώρα του. «Έχουμε ανάγκη πολλά Leopards», υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τζέφρι Επστάιν έστειλε στον πρίγκιπα Άντριου 20χρονη για ερωτικό ραντεβού, της πρόσφεραν τσάι και ξενάγηση στο Μπάκιγχαμ» – Η καταγγελία του δικηγόρου της
«Μιλάμε για τουλάχιστον μία γυναίκα που στάλθηκε από τον Τζέφρι Έπσταϊν στον πρίγκιπα Άντριου. Και μετά από μια νύχτα μαζί του, της έκαναν ακόμη και ξενάγηση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ»
Ο πρίγκιπας Άντριου
Αισιόδοξος ο Τραμπ για το Ιράν: «Διαπραγματεύονται σοβαρά, ικανοποιητική μία συμφωνία χωρίς πυρηνικά»
Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως Ουάσινγκτον και Τεχεράνη διαπραγματεύονται για την αποκλιμάκωση της έντασης – Γεμάτη με αμερικανικά πλοία και στρατιώτες η Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ