Πολιτική

Νίκος Δένδιας από Ισραήλ: Κρατάω τη σαφή δήλωση υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εξαιρετικά ικανοποιημένος μετά τη σημερινή επίσκεψή του στο Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά το πέρας των επαφών του κατά σειρά με τον Ισραηλινό ομόλογό του Έλι Κοέν, τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζοκ.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις, ο Νίκος Δένδιας είπε πως υπήρξε μια ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων. «Κρατάω όμως το πιο σημαντικό, τη σαφή δήλωση της ισραηλινής πλευράς υπέρ της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας» υπογράμμισε. Εστιάζοντας έτι περαιτέρω στη σημασία της δήλωσης, είπε πως έγινε με σαφήνεια και στην κάμερα.

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών διαπίστωσε ευρύτατη ταύτιση σε μια σειρά από θέματα, όπως μεταφοράς ενέργειας, αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας και καταμερισμού στους διάφορους τομείς, και διαμήνυσε πως «αποτελεί ένα πολύ καλό εφαλτήριο για την περαιτέρω εεμβάθυνση των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας από Κέρκυρα: Χρέος μας η διατήρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας
Στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέδεσε την ιστορική μνήμη με το σημερινό καθήκον απέναντι σε «οιεσδήποτε επιβουλές»
Νίκος Δένδιας, Κέρκυρα
«Καρφί» Κακλαμάνη σε Ανδρουλάκη για επιστολική ψήφο: «Ας ξέρουμε πόσες φορές την έχει χρησιμοποιήσει το κόμμα μας»
Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε στις αιχμές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, παραθέτοντας στοιχεία για τη χρήση της επιστολικής ψήφου από όλες τις ΚΟ
Νικήτας Κακλαμάνης
Παύλος Γερουλάνος για υποκλοπές: Η ΝΔ φωνάζει ένοχη, και το κάνει μόνη της
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα προγραμματικών συγκλίσεων, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΥΠ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας
Παύλος Γερουλάνος