Κόσμος

Ελβετία: Εννέα σκιέρ τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα

Εννέα σκιέρ παρασύρθηκαν χθες Σάββατο από χιονοστιβάδα στις ελβετικές Άλπεις, αλλά έπαθαν μόνο μικροτραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τους σκιέρ εντόπισαν διασώστες και τους μετέφεραν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Η χιονοστιβάδα σχηματίστηκε κοντά στην κορυφή του όρους Αλφούμπελ (4.206 μ.) στο νοτιοδυτικό τμήμα του καντονιού Βάλε, κοντά στα ιταλικά σύνορα. Η τοποθεσία βρίσκεται κοντά στο εμβληματικό όρος Μάτερχορν και στο χιονοδρομικό κέντρο του Τσερμάτ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι 16 άνθρωποι βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα που σχηματίστηκε η χιονοστιβάδα, και ότι όλοι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Εννέα από αυτούς μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία των πόλεων Βισπ και Σιόν. Τρεις πήραν ήδη εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

«Ήταν πολύ τυχεροί, μπορείτε να το πείτε αυτό», σχολίασε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Άλλοι επτά τουρίστες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο, χωρίς να έχουν τραυματιστεί.

Τους τελευταίους έξι μήνες, 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες στην Ελβετία, ενώ η τύχη ενός εξακολουθεί να αγνοείται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Reuters: Το Πεντάγωνο διερευνά το ενδεχόμενο «αποπομπής» της Ισπανίας από το ΝΑΤΟ για τη στάση της στον πόλεμο στο Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά καιρούς έχει ασκήσει έντονη κριτική σε συμμάχους του ΝΑΤΟ για τη μη αποστολή ναυτικών δυνάμεων με στόχο τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
Πέδρο Σάντσεθ
Παρατείνεται για «τρεις εβδομάδες» η εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου, «πολύ καλή πιθανότητα» να υπάρξει συμφωνία μέσα στη χρονιά, λέει ο Τραμπ
Διαβεβαίωσε επίσης πως αναμένει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο «τις επόμενες εβδομάδες»
λιβανος