Πολιτική

Αχτσιόγλου: Να ανακαλέσει ο Κασσελάκης για το «κρατίδιο» στην Κύπρο – Έχει άγνοια σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

Με ένα αιχμηρό σχόλιο η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στον συνυποψήφιό της, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφους το βράδυ της Πέμπτης για την Κύπρο, αποκάλεσε το ψευδοκράτος «κρατίδιο».

Όπως ήταν αναμενόμενο η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Στο πλαίσιο αυτό και η Έφη Αχτσιόγλου ζήτησε από τον συνυποψήφιό της να ανακαλέσει.

Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου είπε: «Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι “κρατίδιο τους” ( δηλ. των Τούρκων)».

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει» σχολίασε.

«Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας» κατέληξε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Οι τελευταίες δραματικές στιγμές του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου που έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε στα 59 του
Ο θάνατός του έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στον πολιτικό κόσμο με τα συλλυπητήρια μηνύματα να φτάνουν το ένα μετά το άλλο για την ξαφνική αυτή απώλεια
Απόστολος Βεσυρόπουλος 19
Ανδρουλάκης από τα καμένα της Πάτρας: Εξοργιστική η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης – Η φωτιά μπήκε σε συνοικίες της 3ης μεγαλύτερης πόλης
«Μπορούμε καλύτερα και μπορούμε με πολιτική αλλαγή απέναντι σε αυτή την αλαζονική και αναποτελεσματική Κυβέρνηση» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Νίκος Ανδρουλάκης
4