Κόσμος

Deutsche Welle: Τυρί «πολυτελείας» η ελληνική φέτα στα γερμανικά σούπερ μάρκετ – Απλησίαστο το ελαιόλαδο

Απλησίαστα είναι στα γερμανικά σούπερ μάρκετ η φέτα και το ελαιόλαδο, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Deutsche Welle”, καθώς οι τιμές τους έχουν… εκτοξευθεί. 

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, οι τιμές του ελαιόλαδου κυμαίνονται από δέκα ευρώ το λίτρο και αγγίζουν ακόμη και τα 20 ευρώ, όταν πρόκειται για πιο “ιδιαίτερες” ή βιολογικές ετικέτες.

Ενδιαφέρον όμως προκαλούν και οι διακυμάνσεις στην τιμή της ελληνικής φέτας, αγαπημένο τυρί και των Γερμανών καταναλωτών. Τα 200 γραμμάρια συσκευασμένης φέτος σε ένα συνοικιακό σούπερ-μάρκετ της γερμανικής πρωτεύουσας κοστίζουν περίπου 3 ευρώ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κομμάτι τυριού φέτας, για το οποίο πλέον οι Γερμανοί καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, το 70% της ελληνικής φέτας παράγεται στη Θεσσαλία, την περιοχή δηλαδή που επλήγη σε τεράστιο βαθμό από τις πλημμύρες, ενώ το 60% της συνολικής παραγωγής ελληνικής φέτας εξάγεται. Η Γερμανία μάλιστα είναι ο «καλύτερος αγοραστής» φέτας, απορροφώντας το ένα τρίτο των ελληνικών εξαγωγών.

Πηγή: Deutsche Welle

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Κρίση» στο Κρεμλίνο: Πιστός υποστηρικτής του Πούτιν «τα γυρνάει» και τον αποκαλεί εγκληματία πολέμου - «Να παραιτηθεί και να δικαστεί»
Ο Ίλια Ρεμέσλο, ο επί χρόνια αφοσιωμένος στον Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε «πυρά» κατά του Ρώσου ηγέτη, κάνοντας λόγο για διαφθορά και «αποτυχημένη πόλεμο» στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν 7
Με χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές και απειλές από το Ιράν κλιμακώνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Η επίθεση σε μονάδα LNG του Κατάρ και η ισραηλινή «απάντηση» στην Κασπία
Το χτύπημα στην Κασπία, σηματοδοτεί μία σημαντική γεωγραφική επέκταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ αφού είναι η πρώτη φορά που πλήττει τη συγκεκριμένη περιοχή από την έναρξη του πολέμου
Πύραυλος του Ιράν πάνω από την Ιερουσαλήμ