Οικονομία

Γερμανία – Άνοδος ακροδεξιάς: Ανησυχία σε οικονομικούς κύκλους για τη σύμπτωση Ευρωπαϊκών και Δημοτικών εκλογών σε εννιά κρατίδια στις 9 Ιουνίου 2024

Εντείνει τις ήδη σημαντικές ανησυχίες στους οικονομικούς κύκλους στη Γερμανία η κατάκτηση της πρωτιάς στις δημοτικές εκλογές στην πόλη Πίρνα του ομοσπονδιακού κρατιδίου της Σαξονίας από το (Alternative fuer Deutschland – Εναλλακτική για τη Γερμανία) στη Γερμανία με 38,5% .

Σύμφωνα με την Handelsblatt,  επόμενο έτος θα είναι καθοριστικό για το πόσο μεγάλη πολιτική επιρροή θα αποκτήσει στις επερχόμενες εκλογές το ακροδεξιό κόμμα AfD (Alternative fuer Deutschland – Εναλλακτική για τη Γερμανία) στη Γερμανία.

Σε τρία ανατολικά γερμανικά κρατίδια θα εκλεγούν νέα κρατικά κοινοβούλια, συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου 2023 στη Σαξονία και τη Θουριγγία και στις 22 Σεπτεμβρίου  στο Βρανδεμβούργο.

Και στα τρία κρατίδια, το AfD συγκεντρώνει δημοσκοπικά ποσοστά γύρω στο 30% και επομένως είναι πιθανό να γίνει η ισχυρότερη κοινοβουλευτική ομάδα.

H Ηandelsblatt αναρωτιέται πόσο «βιώσιμοι» είναι οι « όρκοι» των άλλων κομμάτων να κρατήσουν πάση θυσία το AfD εκτός κυβέρνησης.

Ακόμη πιο ελπιδοφόρα από την άποψη του AfD είναι η εξής σύμπτωση: Ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, στις 9 Ιουνίου θα διεξαχθούν τοπικές –δημοτικές  εκλογές σε εννέα  (επί συνόλου 16) ομόσπονδα κρατίδια, συμπεριλαμβανομένων των πέντε ανατολικών γερμανικών κρατιδίων.

Τα κρατίδια στα οποία θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου είναι τα ακόλουθα:

·         Βάδη – Βυρτεμβέργη

·         Βραδεμβούργο

·         Αμβούργο

·         Μεκλεμβούργο – Πομερανία

·         Ρηνανία – Πφαλτς

·         Σάαρ

·         Σαξονία –  Άνχαλτ

·         Σαξονία

·         Θουριγγία

 Σε πολλά μέρη, το AfD θα μπορούσε να κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στα δημοτικά συμβούλια και τις περιφερειακές συνελεύσεις, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Σημειώθηκε μια μικρή «βροντή»  την Κυριακή 17.12.23 στην πόλη Πίρνα της Σαξονίας, ως «πρόγευση» των ακραίων πολιτικών καιρικών φαινομένων που διαφαίνονται το 2024: Ο υποψήφιος του AfD Τιμ Λόχνερ κέρδισε τις εκλογές για τη θέση του δημάρχου εκεί. Είναι η πρώτη φορά στη Γερμανία που το AfD κερδίζει ένα τέτοιο αξίωμα στην περιφερειακή πόλη με πληθυσμό 40.000 κατοίκων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
FCAS: Κολλημένο στο έδαφος το νέο ευρωπαϊκό αερομαχητικό – Προ της ρήξης Μερτς και Μακρόν για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στα κέρδη από την παραγωγή του
Το Future Combat Aircraft System (FCAS) κινδυνεύει να μείνει σχέδιο επί χάρτου καθώς Γερμανία και Γαλλία δεν τα βρίσκουν στο ποιος θα έχει τη μερίδα του λέοντος στο project
Αερομαχητικό Typhoon
Με τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων «σαρώνει» η ΑΑΔΕ προληπτικά και ηλεκτρονικά τη φοροδιαφυγή
Ανάλυση μεγάλων δεδομένων, myDATA και εξελιγμένα φίλτρα τεχνητής νοημοσύνης, μπαίνουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής από πλευράς ΑΑΔΕ με στόχο να τη σταματάνε πριν καν εκδηλωθεί
Με τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων «σαρώνει» η ΑΑΔΕ προληπτικά και ηλεκτρονικά τη φοροδιαφυγή 1