Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς ο Έλον Μασκ θα «εξαργυρώσει» την προεκλογική στήριξή του

Όσοι δεν παρακολουθούσαν στενά τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, δύσκολα μπορούν να κατανοήσουν τη μεγάλη αγάπη που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Έλον Μασκ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η «αγάπη» του Έλον Μασκ και του Ντόναλντ Τραμπ φάνηκε και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του μελλοντικού προέδρου, όταν ο ιδιόρρυθμος κροίσος άρχισε να μοιράζει εκατομμύρια σε υποστηρικτές του Τραμπ. 

Τον Οκτώβριο ο Έλον Μασκ είχε υποσχεθεί ότι θα έδινε 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα για 15 ημέρες σε ψηφοφόρους από τις swing states, που θα υπέγραφαν στο διαδίκτυο την αίτησή του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην οπλοκατοχή.

Μάλιστα, σε κάποιες προεκλογικές συγκεντρώσεις έσπευσε να δώσει τα χρήματα που είχε τάξει σε Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους.

Οι αναλυτές σημειώνουν εξάλλου ότι ο Μασκ έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να περάσει τη νύχτα των εκλογών στο πλευρό του Έλον Μασκ, ενώ στη νικητήρια ομιλία του δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον Έλον Μασκ σε μια εκτενέστατη αναφορά. 

«Έχουμε έναν νέο σταρ. Ένα αστέρι γεννιέται. Ο Έλον Μασκ. Είναι απίστευτος τύπος. Έκανε προεκλογική εκστρατεία στη Φιλαδέλφεια» σημείωσε.

Στη συνέχεια αφιέρωσε μερικά λεπτά να περιγράφει την προσεδάφιση πυραύλου της Space X και στη συνέχεια σημείωσε πως ζήτησε από τον Μασκ να παρέχει τις υπηρεσίες Starlink στη Βόρεια Καρολίνα μετά το χτύπημα του τυφώνα Έλεν, λέγοντας πως ο Μασκ το έκανε και έτσι «έσωσε πολλές ζωές».

«Είναι ένας ξεχωριστός χαρακτήρας, είναι ένας φοβερός τύπος, είναι μια σούπερ ιδιοφυΐα», είπε ο Τραμπ για τον Μασκ πριν προσθέσει: «Πρέπει να προστατεύσουμε τις ιδιοφυΐες μας, δεν έχουμε πολλούς από αυτούς».

Σύμφωνα με το Politico, η αγάπη Τραμπ και Μασκ μόνο τυχαία δεν είναι. Μοιράζονται παρόμοιες ακραίες ιδέες για κοινωνικά και εθνικά θέματα, ενώ ως επιχειρηματίες ξέρουν ποιο είναι το συμφέρον τους.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα ο Μασκ θα θερίσει τους καρπούς των κόπων του, καθώς αναμένονται συμφωνίες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ σε μια σειρά από επιχειρήσεις.

Κάποιοι σημειώνουν πως δεν αποκλείεται να έχει και μια θέση κοντά του στο Λευκό Οίκο ή – πιο δύσκολα – σε κάποιον υπουργικό θώκο.

Το σίγουρο είναι ότι η σχέση Τραμπ και Μασκ γρήγορα θα δείξει τη δυναμική της. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Περού: Ανεπιθύμητη από το Κογκρέσο η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ – Κηρύχθηκε «persona non grata»
Η Λίμα κατηγορεί την Κλαούντια Σέινμπαουμ για ανάμειξη στις εσωτερικές της υποθέσεις, τρεις ημέρες μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ
Σουηδία: Διακόπηκε προσωρινά η λειτουργία του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ μετά τον εντοπισμό drone
Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις του την Πέμπτη, μετά την εμφάνιση ενός ή περισσότερων drone στον εναέριο χώρο – Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
drone
Γαλλία: Ο Δήμος του Παρισιού κλήρωνει τάφους δίπλα στον Τζιμ Μόρισον, τον Όσκαρ Ουάιλντ και άλλες ιστορικές προσωπικότητες
Οι Παριζιάνοι που θα κληρωθούν θα πρέπει να αποκαταστήσουν ταφικά μνημεία «στην αρχική τους μορφή», με αντάλλαγμα μια παραχώρηση σε τρία από τα πιο γνωστά κοιμητήρια της γαλλικής πρωτεύουσας
Το νεκροταφείο Pere-Lachaise στο Παρίσι