Κόσμος

Economist: Ο Κιρ Στάρμερ ως σύχγρονος Ουίνστον Τσόρτσιλ με καπέλο και πούρο κάνει το σήμα της νίκης

Με ένα ευφάνταστο σκίτσο, σχολιάζει ο Economist την παρουσία του Βρετανού πρωθυπουργού στο διεθνές στερέωμα

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε ο Economist για να σχολιάσει τον ρόλο που έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Κιρ Στάρμερ, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων για την Ουκρανία.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παρουσιάζεται ως τον σύγχρονο Ουίστον Τσόρτσιλ στο εξώφυλλο του Economist, σχολιάζοντας με έντονο χιούμορ και προβληματισμό την παρουσία και τον ρόλο του στις γεωπολιτικές εξελίξεις. 

Στο εξώφυλλο του Economist, που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε παρουσιάσει τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως βασιλιά με ένα ολόχρυσο στέμμα, ο Κιρ Στάρμερ εμφανίζεται ντυμένος με την χαρακτηριστική ενδυμασία του ιστορικού ηγέτη της Βρετανίας και κάνοντας το σήμα της νίκης. Το βρετανικό μέσο ενημέρωσης επικροτεί αυτό που χαρακτηρίζει ως πετυχημένη πορεία μέχρι τώρα, του Βρετανού πρωθυπουργού στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

«Ουίνστον Στάρμερ. Μπορεί να το καταφέρει;», είναι το ερώτημα που θέτει ο Economist. «Ο ηγέτης της Βρετανίας βρήκε έναν σκοπό στο εξωτερικό. Αλλά τον χρειάζεται και εντός των συνόρων», επισημαίνει το περιοδικό.

«Η κρίση σίγουρα αποκάλυψε μια διαφορετική- αν όχι “τσορτσιλική”- πλευρά του Κιρ Στάρμερ. Μία (πλευρά) που είναι απροσδόκητα επιδέξια και δυναμική», σχολιάζει το δημοσίευμα.

«Στην Ουάσινγκτον έβγαλε τη Βρετανία από το στόχαστρο της επίθεσης του Τραμπ με τους δασμούς, γοητεύοντας τον πρόεδρο με μια επιστολή από τον βασιλιά Κάρολο. Στο Λονδίνο, επιδίωξε να συγκεντρώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους σε ένα σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Στην προσπάθειά του να μεσολαβήσει στη δύσκολη σχέση μεταξύ του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Τραμπ, η αυστηρότητα που του έχει στοιχίσει πολιτικά εντός συνόρων, μετατρέπεται σε διπλωματικό πλεονέκτημα», αναφέρει μεταξύ άλλων, για τις κινήσεις του πρωθυπουργού της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καταδίκασε σε θάνατο με απαγχονισμό πράκτορα της ισραηλινής Μοσάντ – Είχε συλληφθεί το 2023
Ο επικεφαλής των δικαστών στο Ιράν, Γολαμχοσεΐν Μοχσενί Εζεΐ, ζήτησε να γίνονται με γοργές διαδικασίες οι δίκες των προσώπων που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
Επίθεση του Ισραήλ στην Τεχεράνη του Ιράν
Το «θαύμα της θέσης 11A»: Δύο επιζώντες από αεροπορικά δυστυχήματα σε Ινδία και Ταϊλάνδη με διαφορά δεκαετιών και μια ανατριχιαστική σύμπτωση
Ο μοναδικός επιζών της μοιραίας πτήσης της Air India καθόταν στην ίδια ακριβώς θέση με έναν Ταϊλανδό επιζώντα το 1998 – Η θέση 11A έγινε θρύλος στο διαδίκτυο, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν
Ruangsak Loychusak
Πώς το Ιράν «ξεγέλασε» το Iron Dome - «Έχουμε τον εναέριο έλεγχο της Τεχεράνης», λέει το Ισραήλ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και σχεδόν 300 τραυματίες σε Τελ Αβιβ και άλλες πόλεις
Το Ιράν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των πυρηνικών όπλων - Συναγερμός για την παρουσία drones σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ - Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν κάλεσε τους Ιρανούς σε ενότητα
Κατεστραμμένο κτίριο στο Τελ Αβίβ από ιρανική επίθεση
Ανανεώθηκε πριν 43 λεπτά
36