Διεθνή

Πιέσεις στις τιμές των αμερικανικών σιτηρών μετά τη συνομιλία Τραμπ – Σι

Η Κίνα αποφεύγει εδώ και μήνες την αγορά αμερικανικής σόγιας, ενώ παράλληλα περιορίζει τις αγορές αμερικανικού καλαμποκιού, σιταριού και σόργου στη νέα σεζόν

Οι αγορές καλλιεργειών στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση σε όλους τους τομείς την Παρασκευή (19.9.25) μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζικου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ.

Ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο παγκόσμιων ηγετών, Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπινγκ, επικεντρώθηκε στο TikTok, o Τραμπ ανέφερε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη φαιντανύλη, τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και το εμπόριο. Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν ξανά στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής APEC στη Νότια Κορέα και ότι θα μεταβεί στην Κίνα στις αρχές του 2026.

Οι επενδυτές ήλπιζαν ότι η συζήτηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άνοδο των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των δύο εθνών, ιδίως για τις γεωργικές μεταφορές. Η Κίνα αποφεύγει εδώ και μήνες την αγορά αμερικανικής σόγιας, ενώ παράλληλα περιορίζει τις αγορές αμερικανικού καλαμποκιού, σιταριού και σόργου στη νέα σεζόν.

Μετά από σύντομη άνοδο, η σόγια υποχώρησε έως και 1,1% την Παρασκευή, συνεχίζοντας ένα τριήμερο σερί απωλειών. Το καλαμπόκι επίσης υποχώρησε.

«Το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα γεωργικά προϊόντα είναι απογοητευτικό. Δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να επισημάνει κανείς, ώστε να πει ότι κάναμε κάποια σημαντική ανακάλυψη», δήλωσε ο Randy Place, αναλυτής της Hightower Report.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Ο Σι πιέζει τον Τραμπ να μην επιβάλει περιορισμούς στο εμπόριο
Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων χαρακτήρισε τις συνομιλίες ως θετικές και ρεαλιστικές και ανέφερε πως ο Σι ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο θα μπορούσαν να χειριστούν τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ των χωρών προς όφελος και των δύο
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ
ECOFIN: Στο τραπέζι νέα αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας με απεριόριστη αύξηση των επενδύσεων και μακρύτερο ορίζοντα μείωσης του χρέους
Στην ατζεντα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών σήμερα και αύριο θα βρεθεί μελέτη του think tank Bruegel η οποία προτείνει μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας
Macro detail of euro currency money banknote: 20 euro
Με πολεμική ατζέντα η κατεπείγουσα σύνοδος των ηγετών της ΕΕ – Στο επίκεντρο της η οικονομική στήριξη της ανατολικής αμυντικής πτέρυγας
Ο Αντόνιο Κόστα θέτει ζήτημα σε σχέση με το πώς μπορεί η ΕΕ να χρησιμοποιήσει τα προγράμματά της για να υποστηρίξει τα κράτη μέλη μας στην «Ανατολική πλευρά»
Τανκ