Κόσμος

Δανία: «Στο ράφι» έμεινε η σαμπάνια που σερβιρίστηκε στον γάμο της Νταϊάνα και του Καρόλου – Δεν την αγόρασε κανένας σε δημοπρασία

Η αξία της σαμπάνιας εκτιμάται μεταξύ 68.000 και 80.000 ευρώ

Η σπάνια φιάλη σαμπάνιας, Μmagnum Dom Pérignon Vintage 1961, που προσφέρθηκε στους καλεσμένους στον γάμο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, το 1981 δεν κατάφερε να βρει αγοραστή, σε μια δημοπρασία σήμερα (11/12/2025) στη Δανία.

Με την αξία της σαμπάνιας να εκτιμάται μεταξύ 68.000 και 80.000 ευρώ, αυτό το μπουκάλι του γάμου της Νταϊάνα και του Καρόλου που χαρακτηρίζεται «μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο» από τον οίκο Bruun Rasmussen δεν πουλήθηκε, αναφέρεται στον ιστότοπό του.

Στη φιάλη, η οποία ανήκει σε έναν ιδιώτη συλλέκτη που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, είχε γίνει ετικετοποίηση με την ευκαιρία του γάμου της Νταϊάνα με τον Κάρολο, ο οποίος τελέστηκε την 29η Ιουλίου του 1981 και τον οποίο παρακολούθησαν από τις οθόνες τους εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως.

«Υπάρχουν μόνο δώδεκα φιάλες magnum, και αυτή είναι μια μεταξύ αυτών», είχε εξηγήσει ο Τόμας Ρόζενταλ Άντερσεν, επικεφαλής κρασιών στον οίκο δημοπρασιών Bruun Rasmussen, στις αρχές του μήνα, όταν παρουσίαζε το επιβλητικό μπουκάλι με την ετικέτα που ήταν ήδη λίγο κιτρινισμένη.

Η ετικέτα της σαμπάνιας
Η ετικέτα της σαμπάνιας / bruun-rasmussen.dk

Και το 2004 μάλιστα, μια σαμπάνια magnum δεν είχε κερδίσει το ενδιαφέρον ενός νέου ιδιοκτήτη, σε μια δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο οίκος Heritage Auction είχε πουλήσει μία σαμπάνια magnum αυτού του έτους παραγωγής έναντι περίπου 12.000 δολαρίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν σε Ντόναλντ Τραμπ: «Η Ευρώπη αποφασίζει για τη δημοκρατία της, όχι εσύ»
«Από τα βάθη της καρδιάς μου, είμαι πεπεισμένη υπέρμαχος της διατλαντικής σχέσης, αλλά και υπερήφανοι που αποτελούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Η κινηματογραφική απόδραση της Μαρία Κορίνα Ματσάδο από την Βενεζουέλα - Η μεταμφίεση, η περούκα και το ταξίδι από Καραϊβική μέχρι Όσλο
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, εμφανίστηκε δημόσια για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, όταν βγήκε από το μπαλκόνι ενός ξενοδοχείου στο Όσλο, και χαιρέτησ πλήθος υποστηρικτών που επευφημούσαν τη νέα νικήτρια του Νόμπελ
Η βραβευμένη με το Νόμπελ Ειρήνης Μαρία Κορίνα Ματσάντο αντιδρά καθώς κατευθύνεται προς το Στόρτινγκ, στο Όσλο